Marina Ghereg, studentă ULIM, campioană mondială la Triatlon Forță Powerlifting 2018

Marina Ghereg, originară din satul Hîrbovăț, raionul Anenii-Noi este sportiva care a ocupat primul loc la Campionatul Mondial de Triatlon Forță Powerlifting, desfășurat în perioada 1-3 iunie curent în Malta și studenta anului I la Facultatea Litere din cadrul ULIM.

La categoria de 53 kg, juniori, tânăra a stabilit un nou record mondial la proba împins din culcat, ridicând 60 kg. De asemenea, a ocupat primul loc la probele: dezdoiri de spate – 105 kg și genuflexiuni – 80 kg. La campionat au participat sportivi din 22 de țări la categoriile de juniori și seniori.

Marina Ghereg a relatat că practică sportul de la o vârstă fragedă, iar boxul a fost prima pasiune care i-a trezit multă speranță și încredere în sine.
”Boxul a reprezentat prima etapă de pregătire și dezvoltare a forței fizice, care ulterior m-a ajutat să obțin rezultate deosebite și în powerlifting, sport pe care îl practic de 1 an și jumătate. Mereu am simțit că sunt o luptătoare, tind să fiu prima în toate, atât la cursurile de la facultate, cât și în sport. Consider că rezultatele pe care le obțin se datorează ambiției, perseverenței și antrenamentelor zilnice. Totodată, am un abonament și la sala de sport din cadrul ULIM care îmi permite să mă antrenez suplimentar în scopul obținerii performanțelor dorite la competițiile naționale și internaționale. Sprijinul moral din partea părinților și antrenorului Costețchi Vasile reprezintă izvorul tuturor forțelor mele”, - a relatat studenta Marina Ghereg.

La ULIM tânăra studiază limbi străine și menționează că își dorește să devină un traducător de succes, însă timpul liber îl va dedica sportului. 

„Mă consider o norocoasă că am posibilitatea să mă dezvolt multilateral, iar profesorii de la facultate sunt înțelegători și receptivi ori de câte ori îi anunț că plec la competiții. Universitatea, la fel ca și sportul ocupă un loc important în viața mea; nu este ușor să combin aceste activități, însă, astfel învăț să-mi organizez corect timpul, fiind într-o continuă dezvoltare. Nu sunt sigură că sănătatea îmi va permite să practic acest sport de performanță pe o perioadă îndelungată de timp, precum știm că eforturile fizice intense pot avea consecințe dure, însă scopul principal este să mă autodepășesc. Un alt vis de-al meu ar fi să scriu o carte motivațională prin intermediul căreia să vorbesc oamenilor despre bucuriile ce ni le oferă viața și să-i stimulez să-și înfrângă fricile și să lupte pentru tot ce își doresc cu adevărat”,- a destăinuit sportiva.

Pentru rezultatele excepționale obținute în cadrul competițiilor naționale și internaționale, Marina Ghereg este sigură că va obține titlul de maestru al sportului.

Primul campionat de powerlifting a avut loc în Statele Unite ale Americii în 1964, fiind considerat anul de debut al acestui tip de sport. Powerlifting-ul este o disciplină sportivă de rezistență ce presupune ridicarea unor greutăți în 3 etape diferite: genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări.

 

Serviciul de presă, ULIM


20.06.2018