Maxim Slutu, câștigătorul unei burse de merit:
”Îmi place ULIM-ul anume pentru dascălii extraordinari”

Maxim Slutu, student în anul IV, la Facultatea Drept din cadrul ULIM, este nume cunoscut în comunitatea studenților din RM, după ce a devenit unul dintre învingătorii Concursului ”Burse de merit - 2015”, desfășurat, anual, de Consiliul Rectorilor. Bursa de 12 000 de lei reprezintă pentru tânăr un mare pas înainte, curaj de-a aplica pentru studii masterale în Olanda și Lituania. Câștigătorul este originar din localitatea Trifănești, r-l Sângerei, absolvent al Liceului Teoretic ”Olimp” din orașul Sângerei.

Încă din primul an de facultate, Maxim Slutu s-a implicat în activități extracurriculare nu doar la universitate, ci și în ONG-uri cunoscute. ”Venit la studii, la Chişinău, nu am vrut să ratez numeroase oportunități de dezvoltare profesională și personală. Astfel, am început să-mi aplic în practică cunoștințele teoretice”, spune Maxim Slutu.

Apreciat ca specialist în formare, la prestigioase organizații

A făcut voluntariat la Centrul Internaţional “La Strada”, Amnesty International Moldova, Uniunea Internaţională a Tineretului. În timp record, Maxim Slutu a devenit un specialist în formare apreciat, în calitate de organizator al unor lecții publice și seminare la licee, gimnazii, tabere de vară din republică. A diseminat informații utile elevilor, referitoare la siguranța pe internet, violența domestică, drepturile omului, importanța votului de la 18 ani etc.

Totodată, Maxim Slutu a participat la o serie de training-uri, conferințe și instruiri profesionale în țară și străinătate. În prezent, tânărul activează la Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral de pe lângă Comisia Electorală Centrală. ”În calitate de trainer, împreună cu o echipă extraordinară, am desfășurat multe activități civice. În cadrul Consiliului Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat, săptămânal, acordăm asistență juridică gratuită”, menționează tânărul.

”Fură” meserie de la cei mai buni avocați

Încă din anul III, a fost angajat, la Biroul Asociat de Avocați ”Panțîru și partenerii”, unde a început ”să fure” meserie de la cei mai buni avocați. 

”Succesul meu se datorează, în mare parte, profesioniștilor, oamenilor frumoși la chip și suflet, care m-au înconjurat – de la varii instituții, până la bibliotecarele de la Departamentul Informațional Biblioteconomic din cadrul ULIM. Profesorii de la facultate au un rol important în formarea mea profesională.  Am spus, nu o data: îmi place ULIM-ul anume pentru dascălii extraordinari”, mărturisește tânărul. Maxim Slutu apreciază faptul, că profesorii de la ULIM acordă mult timp pentru instruirea fiecărui student în parte.

”Iată profesorii de la Drept, care îmi marchează viața, în mod special: Serghei Turcanu, Andrei Curăraru, Feodor Bria, Iurie Mărgineanu, Lilia Mărgineanu, Vitalie Gamurari, Nicolae Fală, Alexandru Bostan, Valeriu Băeșu și, desigur, primul între egali -  decanul Alexandru Cauia. Mulțumesc oamenilor inteligenți și frumoși, care-mi sunt alături, organizatorilor și sponsorilor Concursului ”Bursa de Merit” și părinților mei!”, conchide Maxim Slutu.Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


03.03.2016