Medicina tradițională chineză, studiată de cursanți doritori ai Institutului CONFUCIUS ULIM


Medici chinezi, în Scuarul ULIM


În cursul zile de azi, Scuarul ULIM găzduiește un eveniment, menit să popularizeze cultura tradițională chineză, precum și filosofia medicinei tradiționale a Țării Marelui Zid, organizat de Institutul CONFUCIUS ULIM în parteneriat cu Centrul de Medicină Chineză din Chișinău. Medici chinezi aplică, la modul practic, cele patru metode de diagnosticare, de reprezentanții acestei vechi științe: observația, mirosul, întrebările și pulsul, asupra potențialilor pacienți de la ULIM și chișinăuienilor doritori.

”Evenimentul face parte  din planul nostru de activități și îi ajută pe studenți  să cunoască mai bine cultura și civilizația acestui popor asiatic. Cei care studiază limba și cultura chineză sunt familiarizați și cu noțiunile de bază ale medicinei tradiționale chineze. Astfel, ei au o șansă în plus de a se apropia mai mult de mentalitățile poporului Țării Marelui Zid, să afle despre importanța echilibrului energetic pentru sănătate”, explică dl. Radu Plămădeală, co-directorul Institutul CONFUCIUS ULIM.

Mai aproape de mentalitățile poporului Țării Marelui Zid

Cu sprijinul experților în medicina tradițională chineză, la Universitatea de Medicină din Moldova Nicolae Testemițanu, Institutul CONFUCIUS ULIM a organizat cursuri și alte activități, menite să mediatizeze cultura tradițională chineză, precum și filosofia medicinei tradiționale a Țării Marelui Zid, cu scopul de a promova această ştiinţă medicală veche, considerată esenţa culturii chineze.

Medicina tradiţională chineză este foarte bine primită în lume, indiferent de naţionalitate sau de ideologie. În R. Moldova, Centrul de Medicină Chineză din Chișinău a devenit popular între pacienții, care au utilizat fără succes toate metodele europene de tratament.

În prezent, există mai mult de 350 de Institute CONFUCIUS şi cinci sute de clase CONFUCIUS în 101 de ţări şi regiuni. Două sunt Institute CONFUCIUS, bazate pe medicina tradiţională chineză, respectiv Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) din Melbourne (Australia) şi South Bank University (LSBU) din Londra, informează www.romanian.cri.cn.

Centrul de Medicină Chineză din Chișinău, popular între pacienții din RM

Centrul de Medicină Tradițională Chineză a fost creat, conform Acordului de cooperare în domeniul economic şi tehnic între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Populare Chineze, din 24 iulie 2002, reprezentând una dintre marile investiții chineze la noi. Centrul are trei direcții de activitate: acupunctura, terapia manuală, fitoterapie chineză și autohtonă.

Medici specialiști chinezi, cu o bogată experiență de activitate, asigură tratamente la cele mai înalte standarde internaționale, prin aplicarea tehnicilor tradiționale de acupunctură, terapie manuală și fitoterapie chineză. Pentru mai multe informații, accesați site-ul: www.clinica.md.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


14.11.2017