Mesaje de condoleanțe din partea Facultății de Litere, în memoria rectorului Andrei Galben

A plecat la Domnul cel care a fost Andrei GALBEN – fondatorul şi rectorul ULIM, doctor habilitat în istorie, profesor universitar. Condoleanțe şi curaj familiei şi apropiaților! Andrei GALBEN a înscris o pagină inedită în istoria recentă a învățământului superior regional şi internațional, a sfidat greutățile, invidia şi a sprijinit oamenii din jur. Corabia ULIM va merge înainte întru dăinuirea idealurilor umanismului, pe care le-a îmbrățişat şi promovat generos Andrei GALBEN. Dumnezeu să-l odihnească în sfânta Sa glorie!

Ana GUȚU, prim-vicerector ULIM, prof. univ. dr.

Mes sincères condoléances; j’en garde un très bon souvenir de générosité et de dévouement à son université. Qu’il repose en paix!

Abderrahmane RIDA, vicerector, Agenția Universitară a Francofoniei, Canada

L’équipe de la Direction Europe centrale et orientale de l’Agence universitaire de la Francophonie et son directeur, Monsieur Mohamed KETATA, présentent leurs plus sincères condoléances à la famille du Professeur Andrei GALBEN, Recteur de l’Université Libre Internationale de Moldavie, ainsi qu’à la communauté universitaire moldave. L’accueil toujours chaleureux, l’engagement de Monsieur le Recteur GALBEN envers la francophonie universitaire et sa contribution au développement de cette francophonie dans notre région resteront dans notre mémoire. Paix à son âme!

Direcția Europa Centrală și Orientală AUF, București, România

Sunt profund consternat și îndurerat de dispariția subită a unui Reformator-gânditor al învățământului superior privat din Republica Moldova, cel care a purtat un nume de rezonanță – Andrei GALBEN. Și-a măsurat ritmul nu în zile, luni și ani, a gândi și a creat plenar în fiecare secundă a existenței sale tulburătoare și plină de meandre, întru a aprinde lumină în învățământul universitar din Basarabia lui mult iubită și, azi, văduvită.

Omul Andrei GALBEN nu și-a trăit viața pur și simplu, El și-a sacrificat-o, dăruindu-ne nouă și torța și făclia aprinsă.

Amintiri luminoase… Doar ele ne vor ajuta să depășim barierele indiferenței și uitării și tot prin ele să venerăm un nume devenit deja legendă – Andrei GALBEN.

Ion MANOLI, prof. univ., dr. hab., ULIM

Să spun că sunt șocată, înseamnă să nu spun nimic. Mă doare atât de mult… Cu greu mă stăpânesc… Atâtea vreau să Vă spun, Domnule Rector! Atâtea amintiri mă-ncearcă… Vă mulțumesc pentru ca ați fost în viața mea, m-ați învățat multe lucruri, m-ați ajutat și încurajat de mii de ori. Îmi veți lipsi mereu. Îmi este frică fără Dumneavoastră… R.I.P.

Ludmila HOMETKOVSKI, absolventă ULIM, conf. univ. dr., Decanul Facultății de Litere

Andrei GALBEN a fost un ctitor de universitate. Așa cum Ștefan cel Mare ctitorea biserici și cetăți, rectorul Andrei GALBEN a investit în crearea ULIM-ului ca edificiu ce a format „dascăli” și „ostași” ai neamului românesc. Mulți sunt cei care ar trebui să-i aducă plecăciuni adânci și sincere mulțumiri pentru că au făcut școala ctitorita de Andrei GALBEN. Dumnezeu să-l ocrotească în Împărăția Lui și să-i fie somnul lin!

Ion GUȚU, conf. univ. dr., Director Departament Lingvistică Romanică și Comunicare Interculturală, USM

Oamenii mari creează lucruri măreţe. Imperiile au fost create de oameni cu viziuni. ULIM nu este un imperiu, este însă un copil zămislit şi crescut de tatăl său, regretatul Rector Andrei GALBEN, un Om de omenie, un vizionar al educaţiei din RM. Am avut onoarea să-l întâlnesc pentru prima dată în 1998, când am fost angajată în calitate de lector asistent la Facultatea de Medicină. Şi, tot atunci, mie, proaspetei absolvente a USM, mi-a fost încredințată prima grupă de studenţi din Sudan. Îmi amintesc cuvintele dlui Rector spuse atunci: „ Aveţi grijă ca studenţii la ULIM să se simtă ca acasă, noi suntem o universitate internaţională!”.

De atunci ideea că ULIM este a doua casă pentru studenţi mereu o auzeam aproape în fiecare discurs al dlui GALBEN, un Manager universitar, un Nostradamus al educaţiei moderne… Sufletele mari mereu au întâlnit opoziţie, însă Rectorul Andrei GALBEN era un om puternic care în linişte mergea înainte şi care în linişte a reușit să ascundă cele mai profunde dureri în spatele unui simplu zâmbet. Era un căpitan al corabiei ULIM care îşi conducea nava prin vânt şi furtuni … Dumnezeu mereu îi cheamă pe cei mai buni! Tot ce ne rămâne nouă este un dor, o durere şi o vie amintire!

Inga STOIANOVA, conf. univ. dr., decan interimar al Facultății de Litere

O, Doamne…, cum pleacă dintre noi cei mai buni… Chiar nu îmi vine să cred… Condoleanțe familiei Domnului Rector, Acad. Andrei GALBEN, celor apropiați acestei personalități internaționale cu viziune și putere cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Condoleanțe întregii familii ULIM! Sunt alături de Dvs. Drum bun în lumină, Domnule Academician. Putere tuturor!

Cristina Emanuela DASCĂLU, conf. univ. dr., Universitatea Apollonia, Iași, România

Un suflet nobil, bun și iubitor pe nume Andrei GALBEN s-a ridicat la Cer, fără să ne spună niciun cuvânt de adio, semn că avea o sete de viață nemaipomenită. A pornit pe drumul fără întoarcere, s-a consumat ca o lumânare pentru a lumina o epocă. Cel care, cu multă dragoste, aduna, de fiecare dată familia ULIM la un loc, fondatorul acestei minunate instituții, va rămâne pentru mine un Părinte spiritual căruia îi datorez mult prea multe pentru a putea exprima recunoștința în câteva cuvinte! A fost un luptător, un vizionar, un profesionist, un manager de excepție și un OM, iar Opera sa va dăinui în timp.

Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Îi mulțumesc pentru sutele de sfaturi pe care mi le-a oferit și pentru fiecare tachinare. Am lacrimi în ochi și tot cu lacrimi am scris aceste cuvinte, pe care chiar dacă n-am să pot să i le spun ca să mă audă, sper ca din Împărăția Cerurilor să vadă totul. Îi mulțumesc că a existat în viața mea.
Fie ca lumina să-i îmbrățișeze sufletul, acolo Sus, alături de Dumnezeu! Amintirea și măreața-i creație va rămâne cel mai de preț bun al tuturor ULIM-iștilor și al întregii societăți. 
Ne veți lipsi nespus de mult… Sincere condoleanțe familiei îndurerate și celor care l-au cunoscut!

Ghenadie RÂBACOV, absolvent ULIM, șef Catedră Filologie Romanică „Petru ROȘCA”, ULIM

Plecarea subită poartă însemnul eternității, aidoma unei retrageri neanunțate din scenă și urmărire a desfășurării din culisele celor veșnice.

Figură notorie în mediul academic, Rectorul Andrei GALBEN a înscris un nou capitol în istoria învățământului superior din Republica Moldova, întemeind cu austeritate o nouă entitate educațională. Regretatul Rector Andrei GALBEN a fost respectat pentru rezistență și consecvență, iar contribuția esențială la democratizarea formării superioare nu poate fi minimalizată de contemporaneitate sau renegată de posteritate.

Să continue cauza nobilă a ULIM-ului, astfel să-i fie cinstită memoria rectorului fondator, celui care a reușit să-și transforme activitatea într-o marcă de identitate!

Alături de colegii de la ULIM, transmit condoleanțe familiei.

Carolina DODU-SAVCA, conf. univ. dr., coordonator al Centrului European de Dialog Intercultural, „E-Institute”, Șef catedră Filologie Franceză, IRIM

Dumnezeu să-l odihnească în Împaratia Sa! Ne va lipsi mult tuturor un om de mare valoare, un mentor și academician desăvârșit, un luptator al științei și corectitudinii, un om emerit care a pus bazele unui sistem universitar nou în RM! Îmi aduc aminte cu câtă dăruire și suferință scriam împreună omagiul adus regretatului Constantin TĂNASE, peste doar câtiva ani – îmi caut cuvintele pentru un omagiu adus pilonului și luptătorului ideilor intelectuale prolifice, Rectorului și Academicianului Andrei GALBEN… Nu pot sa cred…

Corina COJOCARU, dr., Ambasada Republicii Moldova în Elveția, Geneva

Dumnezeu să-i așeze sufletul acolo, unde nu este nici durere, nici întristare, iar familiei și rudelor îndurerate să le dăruiască alinare și întărire sufletească!

Ana VULPE, conf. univ. dr., ULIM

Cuvintele sunt de prisos. Golul este imens în sufletele celor care au lucrat, cot la cot, cu Andrei GALBEN. Rămas bun, suflet neliniștit, Dumnezeu să te odihnească alături de cei drepți!

Zinaida SOCHIRCĂ, ex-director DIB ULIM

Moartea Domnului rector, Andrei GALBEN, a reușit să-mi dea una din importantele lecții ale vieții, una dintre cele care te ajung în orice colț al lumii și te fac să îngheți pe loc: îmbătrânești în ziua când scrii primul necrolog pentru un dascăl drag. Eu m-am bucurat de norocul, pe care mulți studenți, de la alte universități, nu l-au cunoscut. Mergeam la ULIM ca într-o familie, ca acasă. Profesorii de la universitate erau mai mult decât niște cadre didactice – iar pentru unii studenți, chiar mai mult decât părinți – și în fruntea lor, Andrei GALBEN, mereu prezent și gata să medieze orice problemă sau necaz, cu oricine, în orice colțișor de universitate. Omniprezent ca Zeus și creator de destine. Îngăduitor ca un părinte, când era cazul, dar și exigent. Extrem de muncitor și necruțător cu sine însuși. De multe ori se întâmpla să-l întâlnesc seara târziu, pe coridoarele deja pustii ale ULIM-ului, eu fiind reținută de activitățile organizației de tineret „Ignis”, dumnealui, ca de obicei, de treburile universității. Se întâmpla să mă oprească și să mă dojenească, în întunericul coridorului:

– De ce rămâneți atât de târziu la universitate? (nu l-am auzit vreodată să-și tutuiască studenții) Trebuie să mergeți acasă. Râdeam confuză, însă odată i-am răspuns:

– Păi și dumneavoastră rămâneți până târziu.

– Treburile mele nu se termină niciodată. Mă încumet să cred că pasiunea domnului rector pentru universitate rămâne mai puternică decât moartea. Atât cât va exista ULIM-ul, umbra sa protectoare se va plimba pe coridoarele universității, având grijă să vegheze la integritatea și prosperitatea universului academic, pe care l-a zidit cu atâta râvnă, dedicație și olimpiană pasiune. Cu recunoștință nesfârșită și un regret uriaș, să vă odihniți în pace, Domnule Rector! Veți păstra mereu un loc luminos în memoria noastră.

Lilia CALANCEA, scriitoare, Bruxelles, Belgia, absolventa anului 2002

Cu durere profundă în suflet, ne luam rămas bun de la Rectorul ULIM Andrei GALBEN, Omul care a oferit posibilitate multor tineri să-și facă studiile gratuit și care va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna! Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa!

Natalia LAȘCO, directoarea Agenției FS Patent SRL, absolventă ULIM, promoția 2003

O zi tristă… Ziua care va rămâne în amintirea noastră ca momentul despărțirii de mult stimatul Profesor, Rector, Personalitate a lumii didactice şi ştiinţifice, Andrei GALBEN… Un om de înaltă și impecabilă ţinută morală, un bun creştin, un Om cu inima mare şi o aleasă nobleţe. Alături de familia îndoliată, ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă ierte şi să vă odihnească în pace!

Svetlana SARACUȚA, lector ULIM

A plecat atât de subit, încât mintea încă nu acceptă faptul că, cel care a fost Andrei GALBEN, nu mai este, o personalitate rar întâlnită în zilele noastre. A fost părintele tuturor ULIM-iștilor, a ajutat ori de câte ori a avut ocazia, pe mine inclusiv. Condoleanțe familiei și tuturor care l-au cunoscut! Păcat că timpul este ireversibil, păcat că asistăm, rând pe rând, la plecarea celor dragi nouă. Dumnezeu să-l ierte!

Diana GHEICEANU (MANOIL), absolventă, promoția 2008

Vestea tragică ne-a zguduit pe toți cei care facem parte din marea familie ULIM. Am rămas profund îndurerați de plecarea în lumea celor drepți a Rectorului Universitarii Libere Internaționale din Moldova.  A plecat dintre noi Omul care și-a dedicat toată viața ULIM-ului și care a contribuit esențial la educarea mea și a multor generații de tineri. Îi datorez toată recunoștința pentru fondarea unei universități  internaționale în care am studiat, iar astăzi activez, în calitate de lector. A plecat prea devreme, lăsând în urmă tristețe și durere. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îndurerate Dumnezeu sa-i dea tărie să treacă prin aceasta grea încercare. Sincere condoleanțe!

Corina IVANIUC, absolventă, lector ULIM

Sincere condoleanțe și să rămână veșnic în memoria celor care l-au cunoscut!

Marius CHIRIȚĂ, absolvent, promoția 2015, lector ULIM

Ultima filă a vieții Rectorului Andrei GALBEN a îmbrăcat mantia de doliu, doar că numele și înțelepciunea sa vor dainui mereu prin intermediul creațiilor sale. A reușit să creeze un viitor pentru noile generații. ULIM va rămâne mereu cea mai bună universitate! Fie ca bunul Dumnezeu să-l aibă printre cei buni în veșnicia Paradisului, așa precum a fost ales între noi, pământenii.. Îmi plec fruntea cu multă onoare și durere… Sincere condoleanțe!

Diana BUCATCĂ, lector ULIM în perioada 2001-2011, actualmente în Italia

Îmi pare că s-a oprit timpul, totul în jur a îmbrăcat mantie de doliu. Nu știu cum aș putea să exprim pierderea pe care a suportat-o ULIM. Inima îmi este zdrobită, cuvintele nu se mai aștern pe hârtie… S-a dus dintre noi cel, care ne-a fost ca un tată tuturor, al celor care am studiat la această instituție de talie internațională, cel care a construit cu atâta dăruire de sine orice colțișor, care a știut să implementeze tot ce e nou și modern pentru copiii săi, studenții. Am putea vorbi la nesfârșit despre distincțiile și reușitele rectorului Andrei GALBEN, căci permanent emana o putere nemărginită spre a cuceri noi orizonturi. Dumnezeu să-l odihnească în pace, unde toți drepții se odihnesc! Dumnezeu să-l ierte! Doamne, primește sufletul adormitului Andrei GALBEN în împărăția Ta!

Olga GOLAN, absolventă, promoția 2004

E greu să ne împăcăm cu gândul că acest om cu inimă mare nu mai este! Este trist atât pentru familia sa, cât și pentru noi, studenții, deoarece a făcut multe lucruri frumoase și utile, pentru a avea condițiile necesare de a învăța și de a face parte din marea familie ULIM. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Putere familiei rectorului Andrei Galben!

Elena RACU, studentă, anul III

Încă o stea a apărut pe cer în ziua în care ne-a părăsit Dascălul nostru spiritual și fondatorul Universității Libere Internaționale din Moldova – Andrei GALBEN, un Erou, un Lider de mare anvergură. S-a stins din viață o lumină vie, o forță inedită. Acum Universul l-a îmbrațișat ca mai departe să treacă în brațele lui Dumnezeu. Se strecoară nisipul în clepsidra timpului, busola vieții s-a desprins de dimensiunea terestrului, ca să treacă într-o altă lume, pe care omul n-o cunoaște. O zi gri a lunii decembrie, o zi plină de doliu! Toți studenții, alături de profesori sunt profund îndurerați. Această tristețe nu poate fi compensată cu nimic. Nu știm să stăpânim moartea, nu avem puterea de a întoarce timpul înapoi, însă unicul lucru pe care îl putem face este să păstrăm în inimile noastre imaginea sa vie, pictată în culori calde și să ne închinăm în semn de profund respect și mulțumire în fața ”Prometeului”, care a adus focul zeilor în spațiile materiale și spirituale ale universității. Dumnezeu să vă odihnească în pace, Domnule Rector!

Iamuna ZACON, studentă ciclul masterat, anul II

Academicianul Andrei GALBEN a fost şi va rămâne pe vecie un exemplu viu, unic şi demn de recunoştința noastră. A fost un om modest și, în același timp, un adevărat erou! Să găsim tăria pentru a-i spune un mare mulţumesc pentru ceea ce a făcut, pentru că el este eroul nostru al tuturor ULIM-iştilor, el a văzut în cuprindere titanică şi a fondat această instituție măreață, datorită căreia am devenit OAMENI!! Dumnezeu să-l ierte… Adio, Andrei GALBEN!

Maria GARBUZARU, absolventă, promoția 2010

„Tinerețe vis sublim… ani de studii la ULIM”… Au fost niște ani deosebiți! Mulțumim Domnului Rector Andrei GALBEN, care prin generozitatea sa a dat șanse multor copii, care nu aveau posibilitatea să platească pentru studii să învețe în cea mai performantă universitate din Republica Moldova. Fac și eu parte din acei copii ai ULIM-ului… Astazi, vă spunem adio, zburați către stele, părăsiți acest pământ, dar nu veți pleca din memoria și inimile noastre! Vă aducem toata recunoștinșa și suntem foarte triști și îndurerați…

Viorelia POCITARI, absolventă, promoția 2004, Franța

Regretăm nespus de mult trecerea în eternitate a rectorului Andrei GALBEN, o mare personalitate a învățământului superior din țara, cel care a format specialiști de valoare, pe parcursul mai multor decenii, cel care ne-a oferit posibilitatea, nouă, studenților, să facem studii într-o universitate modernă și internațională, cel care a fondat și a ghidat cu iscusință o mare familie de profesori și studenți. Va rămâne mereu viu în memoria noastră. Sincere condoleanțe celor care l-au cunoscut, iubit și prețuit!

Aida MARANDICI, studentă, anul III

Rectorul ULIM Andrei GALBEN a plecat dintre noi spre locuri senine. Având în minte convingerea că suntem „veșnici”, nu ne-am gândit niciodată la acest lucru și am rămas zguduiți de această veste. Îl respectăm foarte mult pentru ideea creării Universității Libere Internaționale din Moldova. Va rămâne în memoria tuturo,r ca pe un părinte al învățământului privat în RM! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mariana MANOLI, studentă, anul III

Eram undeva prin clasa a 4-a, când pentru prima oară la televizor am urmărit un domn, vorbind despre ULIM, menționând  atuurile instituției și ale studenților care-și fac studiile aici. Pentru prima data, în mintea mea de copil, de pe ecranul alb-negru al televizorului a săgetat acel „Mama, eu tot vreau să-mi fac studiile la ULIM!’’ Acel domn nu era altcineva decât Andrei GALBEN, rectorul Universității Libere Internaționale din Republica Moldova și acea instituție fiind universitatea la care aveam să-mi fac studiile, numai că vreo zece ani mai târziu. Vestea tristă că rectorul ULIM a încetat din viață m-a șocat, dar un lucru este cert și sigur: Andrei GALBEN mereu va fi viu în viețile miilor de tineri care și-au făcut studiile la ULIM, având o educație și o instruire aleasă, grație unor profesoii care se dedică, zi de zi. 

Elena MOCAN, absolventă, promoția 2015

S-a stins Părintele ULIM. O durere imensă pentru profesorii, discipolii și studenții acestei universități. Tristețe, lacrimi şi regrete învăluie această instituție. Condoleanțe familiei!

Cristina IOXA, studentă, ciclul masterat, anul II

E o pierdere imensă pentru întreg sistemul de învățământ din R. Moldova, în mod special pentru ulimiști. Îi suntem recunoscători rectorului Adrei GALBEN pentru că a pus bazele unei instituții care ne-a dat posibilitatea să ne dezvoltam și să dobândim cunoștințe în cadrul familiei ULIM. Sincere condoleanțe familiei, colectivului de profesori, studenților și absolvenților, precum si tuturor celor care l-au cunoscut!

Veronica BALAUR, absolventă, promoția 2008, Italia

De azi înainte, ULIM nu va mai fi la fel. S-a stins puterea, mărinimia, ambiţia şi curajul universităţii. Am rămas noi să ni-l amintim cu drag şi să-i mulţumim pentru toate câte a realizat! Odihnească-se în pace!

Stela BOȚAN, interpretă, studentă anul I

E o despărțire tristă și greu găsim cuvinte de consolare în asemenea momente, însă amintirea pe care o am despre Rectorul Andrei GALBEN este cea de la adunările studențești, la care mereu ne asculta și pe loc găsea ori căuta soluții la orice problemă spre binele ULIM-iștilor. Așa rămâne în memoria mea acest OM, care ne-a îndrumat. Zbor lin spre Cer și Dumnezeu să-l ierte!

Maria SILON (POVESTCA), absolventă, promoția 2012, Germania

O zi tristă, ziua de care ne vom aminti mereu ca cea în care a plecat fulgerător dintre noi Retorul Andrei GALBEN. Alături de familia îndoliată îl deplânge întreaga comunitate științifică universitară, studenții, prietenii și toți cei care l-au cunoscut. Un om de aleasă ținută morală și un exemplu de seriozitate, demnitate și curaj. Îi aducem un ultim omagiu pentru toată activitatea dedicată educației, la cel mai înalt nivel și îi mulțumim pentru carierele de succes, ale specialiștilor care duc, astăzi, faima Universității Libere Internaționale din Moldova.

Dumnezeu să-l odihnească!

Veronica LAZARENCU, absolventă, promoția 2017

Plecarea în eternitate a academicianului Andrei GALBEN este o pierdere  dureroasă, deoarece sunt puține personalitățile care posedă un asemenea grad de inteligență incomensurabil. S-a stins din viață brusc și totul a devenit mai întunecos și mai pustiu, deoarece a plecat un luptător, dar și mai tragic, a plecat rectorul ce conducea ULIM-ul – universitatea devenită a doua casă pentru o mulțime de studenți și cadre didactice. Andrei GALBEN se distingea prin echitate, responsabilitate, dedicare totală de sine și printr-un simț patriotic inedit, întrucât se îngrijora nu numai pentru bunăstarea universității noastre, dar și pentru bunăstarea întregii țări. E pustiu și e tragic… Acum privirea lui ne va urmări nu de pe coridoarele ULIM-ului, ci din Împărăția de apoi… Dumnezeu să-l ierte și să-l aibă în pază!

Marina GHEREG, studentă, anul I

Vestea despre trecerea în eternitate a celui care pentru fiecare din absolvenții ULIM a fost Dascăl și părinte grijuliu ne-a întristat și îndurerat adânc. El va rămâne în memoria noastră și a mea personală, ca un dascăl iscusit al învățământului universitar, un model de omenie și generozitate sufletească. Țin să exprim sentimentul meu de compasiune profundă și sincere condoleanțe membrilor familiei și rudelor apropiate. Odihnească-se în pace și să-i păstram vie amintirea!

Virginia DRUC, absolventă, promoția 2012, Franța

A plecat subit dintre noi cel care ne-a unit pe toți împreună, cel care a creat Alma Mater pentru zeci de mii de studenți, cel care a fost Tatăl acestei universități. ULIM-ul este pustiu, așa cum sunt și inimile noastre. Precum copiii rămași fără părinți, familia ULIM simte o durere profundă, care nu va dispărea nici peste un an, nici peste un deceniu. E o veste incredibilă și parcă tot aștept să intre pe ușă în universitate, așa cum a fost mereu energic și plin de viață.

Andrei GALBEN a fost un rector unic, excepțional, care și-a dedicat întreaga sa viață Universității Libere Internaționale din Moldova și studenților acesteia. A fost, de asemenea, un Om cu inimă mare, de excepție, înțelegător și mereu gata să ajute! Familia mea (Neagu-Sovetov) este și va fi in veci recunoscătoare rectorului Andrei GALBEN pentru ajutorul acordat în momentele dificile. Tristețe și îndurerare nespusă este în inimile membrilor familiei mele.

Durerea simțită de apropiații, colegii și discipolii regretatului Andrei GALBEN este de nedescris.

Vă suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut și vă promitem că vom duce numele ULIM mai departe în lume și îi vom păstra acea libertate, democrație și căldură care a fost acești 25 de ani datorită Dumneavoastră, Domnule Rector! Știm că ne veți ghida de Sus, fiindcă sunteți acum îngerul păzitor al acestei universități!

Dumnezeu să vă odihnească în pacea Sa! Sincere condoleanțe familiei GALBEN! Dumnezeu să vă aline sufletele!

Ina NEAGU, studentă ciclul masterat, anul I

Cutremurați în adâncul sufletului am aflat cumplita veste a plecării dintre noi, la cele veșnice, a celui care a fost Rectorul Andrei GALBEN. Soarele vieții a apus pentru această personalitate marcantă… Dumnezeu să-l așeze într-un loc luminos, de unde să ne vegheze pe noi, cei care l-am iubit și prețuit nespus de mult!

Victoria TABARANU, studentă, anul II

Golul lăsat în urmă prin stingerea din viață a Rectorului Andrei GALBEN nu poate fi acoperit de nimeni și de nimic. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îndurerate să-i dea mângâiere!

Valeria ELAȘ, studentă, ciclul masterat, anul II

Vestea morții Rectorului Andrei GALBEN m-a întristat foarte mult. Cu toții regretăm moartea sa, pentru că a fost un om minunat. El mereu ne-a încurajat cu cele mai înțelepte vorbe și scopul lui era ca noi, studenții, să ajungem oameni de succes și să spunem cu mândrie, că ne-am făcut studiile la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Îmi pare foarte rău că s-a stins din viață așa un EROU, ULIM-ul nu va mai fi la fel fără El. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Cristina LAZARENCU, absolventă, promoția 2017

Foarte trist…! Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Fie ca Dumnezeu să le mângâie sufletele celor ramași nemângâiați de tragica despărțire! Dumnezeu sa îl ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa!

Natalia RUDENCO, absolventă, promoția 2013, Marea Britanie

O zi de doliu mare
Cuprins-a intreg ULIM-ul
Căci nu mai este soare
Să apere sublimul
S-a stins lumina care
Ardea neîncetat
Suitu-s-a la ceruri
Prea trist și-ndurerat.

Dumnezeu să Vă odihnească în pace, Domnule Andrei GALBEN!

Iulia CARP, absolventă, promoția 2011

 –

Regret nespus de mult trecerea la cele veșnice a Rectorului Andrei GALBEN. Transmit condoleanțe familiei şi mă închin cu respect în fața dedicării sale pentru universitatea noastră. Apropierea domnului rector față de studenți ne-a motivat să ne stabilim idealuri înalte, să îndrăznim, pentru că ştiam că avem susținerea unui Om de încredere. Atunci când un om părăseşte această lume se goleşte un colț din sufletul celor care l-au cunoscut. În locul în care a fost un om, nu poate fi niciodată un alt om. Cu multă gratitudine vă vom păstra în amintirea noastră.

Victoria GHEORGHIȚA, studentă, anul III

Декабрь грустный…
Вы ушли так рано, не попрощавшись, не сказав ни слова,
Вы человек-огонь и так искусно дарили Вы тепло и свет любому
И будет свет гореть не угасая…
Все ярче, ярче и краснея
Во имя основателя ULIM
Во имя ГАЛБЕНА Андрея…

Инга ПРОЦУК, студентка 1-го курса

Cu nemăsurată tristețe am aflat cumplita veste a plecarii la cele veșnice a academicianului Andrei GALBEN. Nu pot accepta realitatea. Golul lăsat în urmă nu poate fi recuperat de nimeni și de nimic. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Olesea MANACOV, absolventă, promoția 2008

16 Decembrie 2017 - zi tristă pe care ne-o vom aminti pentru trecerea la cele veșnice a rectorului Universității Libere Internaționale din Moldova Andrei GALBEN. Îl deplâng toți studenți. Un om de o excepțională ținută morală, ce a educat și a susținut mii de studenți de-a lungul timpului. Cuvine-se să-i aducem un ultim și pios omagiu pentru toată activitatea consacrată învățământului și să-i mulțumim pentru o carieră prodigioasă, în care a format specialiștii ce duc astăzi faima Universității Libere Internaționale dincolo de hotarele republicii.

Sunt ferm convinsă, că Rector Andrei GALBEN va ramâne mereu viu în inimile ulimiștilor. Dumnezeu să-l ierte!

Elena COTOVICI, absolventă, promoția 2017

Dumnezeu să-l odihnească în sfânta Sa glorie! Nu voi uita niciodată cât de mult a facut Andrei GALBEN pentru mine. Datorită bunătății acestei personalități am avut posibilitatea să-mi continui studiile din contul ULIM, deoarece parinții nu aveau posibilitate să mi le achite. Vă multumesc din suflet, regretate consătean! Nu vă vom uita niciodată! Cu multă durere în suflet,

Ana RĂILEAN (OLĂRAȘU), absolventă, promoția 2006

În aceste zile, pentru noi toți, studenții ULIM, durerea este mult prea mare, iar cuvintele mult prea mici…

Rectorul Andrei GALBEN va rămîne mereu în inimile noaste și, cu siguranță, nu-l vom uita niciodată!

Trecători prin viața asta tot călătorim,
Noi toți suntem o pulbere de stele
Și toți, cândva, vom merge către ele,
Astăzi, dumneata-n eternitate ești,
Durerea-n suflet ne rămâne…
Și știm doar noi: cât ne lipsești!

Cu profundă durere în suflete ne rugăm bunului Dumnezeu să-i dăruiască lumina veșnică! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Mihaela PÎNZARU, studentă, anul I

O personalitate de valoare! Părinte al ULIM și un simplu Om cu suflet mare, regretatul Andrei GALBEN a fost persoana care mereu a acordat o mână de ajutor, mereu a venit cu un sfat util și o vorbă caldă pentru a încuraja și a motiva oamenii din jur să meargă mai departe spre atingerea oricărui țel. Mulțumim că ne-a-ți fost alături, nu numai în calitate de Rector al ULIM, ci și în calitate de Dascăl și bun Prieten. Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Ecaterina AFANASIEVA, absolventă, promoția 2017

To all my friends in Chisinau, to ULIM staff and students, it is so sad to hear about the loss of Rector Andrei GALBEN. I met him twice in Chisinau, in 2008 and 2009. He was a great human being, and I was always thinking that one day I will visit Chisinau again and will meet with him… very sorry and very sad.., My deepest condolences go out to Andrei GALBEN’s family and to all of you. Mai he rest in peace!

Muhamad SHAFIK, United Nations

Un om deosebit, un rector așa cum rar se întâlnesc a plecat dintre noi, lăsând un gol imens. Multă tristețe și regrete eterne rămân în urma trecerii la veșnicie a celui care a fost Andrei GALBEN, care ne-a fost alături în anii de studenție și a rămas un reper de moralitate. Nu vom uita niciodată chipul său blând și vorba-i înțeleaptă. Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate și corpului profesoral ULIM!

Maria GAVRILENCO, absolventă, promoția 2015, Marea Britanie


21.12.2017