O candelă aprinsă pentru Andrei Galben
Mesaje de condoleanțe

Profund îndureraţi, colectivul şi conducerea Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN din Iaşi, România, suntem alături de familie, conducerea universității, şi cadrele didactice care l-au apreciat şi respectat, în marea durere pricinuită de înălţarea la Cer a domnului Rector al Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Andrei Galben.

Opera lui va rămâne veşnic făclie călăuzitoare ce ne luminează drumul spre idealurile visate de el.

Dumnezeu să-l odihnească!

Antonio SANDU,

Preşedintele Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, Iaşi, România

Consiliul Asociației Obștești ”Uniunea Veteranilor și Invalizilor Muncii din R. Moldova” exprimă condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și comunității academice a ULIM, în legătură cu vestea șocantă privind decesul  subit al rectorului academicianAndrei Galben. L-am cunoscut personal, în special, în perioada când am participat la construcția și darea în exploatare a ULIM. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Memorie veșnică! 

Lidia Nicoară, vicepreședinta Consiliului ULIM,

președinta Uniunii Veteranilor și Invalizilor Muncii din R. Moldova 

Să continue cauza nobilă a ULIM-ului!

Plecarea subită poartă însemnul eternității, aidoma unei retrageri neanunțate din scenă și urmărire a desfășurării din culisele celor veșnice. Figură notorie în mediul academic, Rectorul Andrei Galben a înscris un nou capitol în istoria învățământului superior din Republica Moldova, întemeind cu austeritate o nouă entitate educațională. Regretatul Rector Andrei Galben a fost respectat pentru rezistență și consecvență, iar contribuția esențială la democratizarea formării superioare nu poate fi minimalizată de contemporaneitate sau renegată de posteritate.

Să continue cauza nobilă a ULIM-ului, astfel să-i fie cinstită memoria rectorului fondator, celui care a reușit să-și transforme activitatea într-o marcă de identitateAlături de colegii de la ULIM, transmit condoleanțe familiei.

Dr. Carolina Dodu-Savca, Docteur ès lettres, maître de conférences

Chef du Département Philologie Française, IRIM, 
Coordinatrice du Centre Européen pour le dialogue interculturel 

Cultul Religios Penticostal al Creștinilor  Credinței Evanghelice ”Templul Duhului Sfânt” împărtășește durerea și pierderea academicianului Andrei Galben

În numele Cultului Religios Penticostal al Creștinilor  Credinței Evanghelice ”Templul Duhului Sfânt”, adresăm sincere condoleanțe familiei regretatului rector Andrei Galben, în legătură cu încetarea sa fulgerătoare din viață. În aceste momente pline de durere, transmitem compasiunea noastră celor apropiați și dragi ai regretatei personalități. Bunul Dumnezeu să vă întătească și să vă binecuvânteze!

Irina Tiossa, director  


18.12.2017