Ministrul Justiției Vladimir Cebotari:
”La ULIM, am avut marele noroc de profesori deosebiți”

Azi, ministrul Justiției, dl. Vladimir Cebotari, absolvent al ULIM, a avut o întâlnire cu studenții Facultății Drept, care au avut parte de o sesiune de întrebări și răspunsuri, pe marginea reformei în această sferă, prin prisma experienței personale. La solicitarea tinerilor, domnia sa a oferit și detalii privind viața sa privată. Decanul Alexandru Cauia promite că, cel puțin, o dată pe lună, la Facultatea Drept, va exista o tradiție a întâlnirilor cu absolvenții de succes ai acesteia - de la miniștri și alte personalități de rang înalt – la juriști profesioniști mai puțin vizibili, dar audibili, care își fac meseria cu abnegație.

Studenții au adresat o serie de întrebări referitoare la situația din justiție, la decizia UE de a nu mai transfera fonduri către bugetul de stat al R. Moldova pentru a susține reformele în acest sector, privind hotărârile CEDO pentru statul nostru, avantajele și dezavantajele de a profesa meseria în cauză, rămânând satisfăcuți de noutățile evenimentului.

„Deoarece în anii 2014-2015, guvernarea nu a dedicat resurse și angajament suficient pentru a realiza Strategia de Reformare a Sectorului Justiției, toate acțiunile fiind cu întârziere, banii planificați pentru acea perioadă nu vor fi debursați”, declară dl. Vladimir Cebotari.

În 1998-2003, dl. Vladimir Cebotari a urmat studiile de licență, la Facultatea Drept ULIM, după care le-a continuat la alte instituții din R. Moldova și străinătate. (AICI CV-ul).

”Vreau să conving studenții că au viitor acasă”

”Vreau să conving studenții de faptul, că au viitor acasă, cu șanse la o viață prosperă și de calitate, numai dacă vor munci asiduu asupra carierei lor. La ULIM, am avut marele noroc de profesori deosebiți și să fiu alături de tineri competitivi, fapt ce m-a ajutat enorm. Dascălii noștri - Nicolae Smochină, Nicolae Osmochescu, Dumitrița Pahomi, Ion Rusu și mulți alții, care m-au ajutat să fiu la înălțime.

Mă bucur să mă aflu în universitatea, unde mi-am făcut studiile, împreună cu studenții de azi, care, mâine, vor fi viitori miniștri. Cândva și eu, la ULIM, eram inspirat de unele personalități, invitate să susțină lecții publice. Aș vrea să sper, că am reușit, azi, să conving acești tineri să se dedice studiilor și activității profesionale”, afirmă ministrul Vladimir Cebotari.

Oficialul a îndemnat studenții ca, în viitorul lor profesional, să contribuie la îmbunătățirea calității actului de justiție, să fie specialiști integri, pe măsura așteptării cetățenilor. Întrebat dacă se consideră un model pentru profesioniștii începători din această sferă, a răspuns, că i-ar plăcea să fie așa. 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța


13.10.2017