Mohamed Ketata, directorul regional pentru Europa Centrală și Orientală, AUF:
”CRU ULIM, cel mai prolific din cele 44 structuri similare din 15 state europene”

Noul director regional pentru Europa Centrală și Orientală a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), Mohamed Ketata, a efectuat o vizită, la Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul ULIM. Însoțit de dna Roxana Țurcanu, responsabilă a Antenei din Chișinău, AUF, înaltul oaspete a avut o întâlnire de suflet cu studenții francofoni de la ULIM și cu tineri de la alte instituții universitare din țară, membre ale AUF (UTM, USMF, USARB ș.a.). Această vizită i-a permis dlui Mohamed Ketata să ia cunoștință de așteptările, preocupările și perspectivele de carieră ale tinerilor din RM.

Discuțiile s-au axat pe câteva subiecte majore, ca fortificarea francofoniei universitare, aportul cunoașterii francofone la dezvoltarea regională, diversitatea culturală, inovație etc.

Dl. Ghenadie Râbacov, responsabil al CRU, a făcut o prezentare a centrului de la ULIM, împărtășind experiența noastră în ceea ce privește studiile, cercetarea, proiectele studențești și bunele practici a fi recomandate pentru celelalte CRU din Europa Centrală și Orientală. ”Acest bilanț al acțiunilor culturale, științifice, didactice, etc. pe care am reușit să le organizăm în cei patru ani de la înființarea CRU, a scos în evidență rolul ULIM în dinamizarea francofoniei regionale”, consideră dl. Ghenadie Râbacov.

Dl. Mohamed Ketata a calificat CRU de la ULIM drept cel mai prolific și francofil din cele 44 existente în 15 state din Europe Centrală și de Est și a apreciat multiplele activități întreprinse în beneficiul studenților, absolvenților, liceenilor, cadrelor didactice și cercetătorilor.

De menționat că CRU de la ULIM este primul centru francofon, pe care noul director al BECO a decis să-l viziteze în cadrul primei sale deplasări în RM.

După http://gribacov.ulim.md/


13.10.2016