Până la finele anului 2019, DIB oferă acces la noi baze de date științifice occidentale
Web of Science și Cambridge Journals Online și Taylor & Francis Online Journal Library

În cadrul proiectului Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova DIB ULIM oferă acces la importante resurse electronice occidentale - Web of Science și Cambridge Journals Online și Taylor & Francis Online Journal Library. Accesul la textele integrale din aceste baze de date științifice este posibil doar din spațiile ULIM, fără parole. Instituțiile partenere ale proiectului sun : Biblioteca Universităţii din Bergen, Norvegia și Universitatea ”Transilvania” din Brașov, România, în colaborare cu Biblioteca Ştiinţifică a Academiei de Studii Economice a Moldovei. Pe o perioadă, de până în luna octombrie 2019.

https://www.cambridge.org/core

 Cambridge Journals Online oferă acces la o colecție multidisciplinară de 390 de reviste științifice și acoperă o gamă largă de discipline din domeniul științelor exacte, umanistice și sociale: antropologie, arheologie, arte, astronomie, chimie, informatică, educație, inginerie, științe generale, geografie, istorie, limbă și lingvistică, drept, științe ale naturii, literatură, politică și relații internaționale, psihologie, religie, sociologie, statistică și probabilitate.

http://www.tandfonline.com/

Taylor & Francis Online Journal Library reunește publicațiile de la trei editori importanți din lume: Taylor & Francis, Routledge și Psychology Press și oferă acces la peste 1700 de reviste din diverse domenii. Peste 950 de titluri sunt indexate în Thomson Reuters’CitationIndexes/Web of Science.

Este vorba de o platformă electronică internațională a unei edituri de peste o sută de ani vechime, ce oferă mii de cărți și reviste științifice. Cele mai importante universități europene au acces la Taylor & Francis, ce face parte din patru mari edituri ale lumii. Baza aceasta de date e foarte simplu de utilizat, cu unele elemente specifice căutărilor științifice. Cititorii pot avea acces la colecțiile editoriale, în funcție de domenii de interes și autori, care pot fi și contactați, în cazuri de necesitate. Desigur, accesul este foarte important, al doilea mare pas e utilizarea valoroaselor lucrări de către studenți și profesori.

Aceste resurse le puteți accesa şi de pe pagina de start a DIB ULIM: http://library.ulim.md/

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


16.01.2018