Per aspera ad astra
15 ani de activitate a Catedrei Jurnalism şi Relații Publice

În contextul aniversării de 15 ani de la fondarea Catedrei Jurnalism şi Relaţii Publice, ULIM, profesorii catedrei împreună cu studenţii au organizat celebrarea acestui eveniment, printr-un şir de activităţi artistice şi educative.

15 ani în urmă, conducerea ULIM a iniţiat un proiect extrem de ambiţios la acea vreme, dar şi foarte interesant, care a permis înfiinţarea unei noi structuri de educaţie în domeniul jurnalismului, în condiţiile în care instruirea profesioniştilor în domeniu se realiza în cadrul unei singure instituţii de învățământ superior din Moldova.

Dorinţa de democratizare a acestui domeniu a impulsionat fondarea noii structuri în cadrul ULIM, cu sprijinul larg al conducerii acestei instituţii de învăţământ. Printre invitaţii evenimentului s-au numărat nume sonore, care au stat la temelia activităţii catedrei, între care dl. Victor Moraru, doctor habilitat, profesor universitar, dna Tatiana Spătaru, doctor habilitat, profesor universitar, scriitorul academician Nicolae Dabija, redactor-şef al săptămânalului ”Literatura şi Arta", jurnalista Tatiana Corai, lector universitar, jurnalistul Ion Terguţă, lector universitar, directorul Telecompaniei ”MIR” etc., dar şi specialişti în domeniu, educaţi în cadrul facultăţii, precum Vitalie Cojocari, reporter PRO TV România, Maria Levcenco, realizatoare şi prezentatoare de emisiuni la Realitatea TV, Emil Gaitur, specialist în relații publice în cadrul Curţii Constituţionale din RM etc. Cu această ocazie, invitaţii au adresat mesaje de felicitare pentru studenţii facultăţii şi corpul didactic al acesteia, declarând, cu certitudine, că nivelul de instruire şi cultivare, la ULIM, este unul remarcabil.

Vorbitorii au menţionat rezultatele activităţii corpului didactic al catedrei în cauză şi anume publicarea a sute de articole ştiinţifice şi publicistice, semnate de profesori, participarea acestora la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale, seminare şi training-uri organizate de  specialişti din România, Franţa, Olanda, Germania, SUA, Israel, Marea Britanie, Rusia etc.

Dr. conf. univ. Victoria Bulicanu, șefa Catedrei Jurnalism și Relații Publice, atrage atenția asupra importanţei preluării şi aplicării în practică de către studenţi a rezultatelor obţinute de profesorii lor, în sprijinul activităţii de mai departe în cadrul structurilor de presă din RM şi nu numai. Academicianul Andrei Galben, rectorul ULIM, şi-a dovedit sprijinul în calitatea procesului didactic a tinerilor specialişti în acest domeniu, acordând importanţă cultivării valorilor sănătoase în activitatea practică a viitorilor specialişti.

La mulţi ani tuturor studenţilor, profesorilor şi absolvenţilor jurnalişti!

 

Corpul didactic al Catedrei Jurnalism şi Relaţii Publice, ULIM


14.04.2016