Prim-vicerectorul Ana Guțu, la Conferința Internaţională a Femeilor Francofone

La ora aceasta, dna Ana Guțu, prim-vicerector ULIM, Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare al Franței, participă, la Palatul Parlamentului, la sesiunea plenară a Conferinței Internaţionale a Femeilor Francofone, desfășurată la București, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Anul acesta tema reuniunii este ”Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere economică şi dezvoltare: femeile se afirmă!” și reflectă atât angajamentul concret asumat de România în calitate de țară-fanion a francofoniei în regiune, cât și interesul promovat constant în ceea ce privește asigurarea egalității de gen. Dna Ana Guțu aduce în atenția participanților la eveniment experienta sa de manager-femeie, la ULIM, precum și în cariera politică, în cadrul atelierului ”Leadership-ul femeilor în guvernanța economică”.

La conferință participă 700 invitați din 54 de țări francofone, pentru a discuta teme legate de: drepturile femeilor și accesul la piața muncii, contribuția femeilor la inovație și antreprenoriat și, respectiv, leadership-ul femeilor în structurile de guvernanță economică.

Printre participanți se numără Secretarul General al Francofoniei, doamna Michäelle Jean, președintele Republicii Mauritius, Excelenţa Sa doamna Ameenah Gurib-Fakim, Alteța Sa Regală Principesa Maria, miniștri și alți demnitari, lideri de organizații active în domeniul de afaceri și în promovarea egalității de gen, femei de afaceri din peste 30 de state.

Reuniunea se bucură și de participarea unui laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Ouided Bouchamaoui, președinta Uniunii Tunisiene a Industriei, Comerțului și Artizanatului. Obiectivul major al conferinței este de a reuni părțile interesate și actorii care promovează  egalitatea de gen, precum și de a mobiliza guvernele statelor membre ale OIF pentru a elimina obstacolele persistente în calea drepturilor și împuternicirii economice a femeilor.

Concluziile conferinței de la București vor contribui la adoptarea unei Strategii a Francofoniei pentru egalitatea dintre femei și bărbați, document care va fi discutat la viitorul Sommet al Francofoniei, în 2018, informează un comunicat al MAE.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


02.11.2017