Profesoara Ludmila Coadă va preda studenților polonezi
Cooperare excelentă între ULIM și Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea

De azi, până la finele săptămânii în curs, dr. Ludmila Coadă, conf. univ. al Catedrei Relații Internaționale, Științe Politice și Istorie, se află la Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea (KUL) din Lublin, Polonia, în mobilitate de predare în cadrul Programului Erasmus+.

Dna Ludmila Coadă va preda studenților polonezi cursul Securitate și democrație în vecinătatea estică a Uniunii Europene. Totodată, domnia sa va avea întruniri de lucru cu profesori și conducători ai KUL în vederea intensificării și extinderii cooperării între ULIM și Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea în domeniul didactic și cercetării.

Dna Ludmila Coadă este pentru a doua oară la universitatea din Polonia, prima sa vizită fiind în decembrie 2014, când a fost delegată de administrația ULIM să semneze, alături de reprezentanții altor instituții de învățământ superior din vecinătatea estică a UE,  Acordul de constituire a Rețelei Universităților Est-Europene. Acesta stabilește cooperarea interuniversitară în sectoare, precum cooperarea științifică, programele de studii comune, mobilitatea academică, organizarea școlilor de vară, evenimentele culturale și sportive comune etc. (Pentru mai multe detalii, accesați linkul:

http://www.ulim.md/news/ulim/ulim,-membru-al-re%C8%9Belei-universita%C8%9Bilor-est-europene).

Rețeaua Universităților Est-Europene a servit drept platformă Programului Erasmus + de mobilitate academică ULIM-KUL, funcțional în anul de studii 2015-2016, destinată atât cadrele didactice, cât și studenților. Menționăm, că pe parcursul semestrului al doilea, (februarie - iunie 2016), la Universitatea Catolică din Lublin, își fac studiile patru studenți masteranzi de la noi, la specialitatea relații internaționale: Tatiana Rotari, Daria Spînu, Dan Irașcu și Ion Secrieru.

Totodată, la finele lunii martie, la ULIM, s-a aflat pentru mobilitate de predare un fost bursier la Harvard University, în prezent, profesor la Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea  - dr. hab. Tomasz Stępniewski, iar în luna iunie, la universitatea noastră, va veni dl. Tomasz Kostecki, șeful Oficiului de Relații Internaționale KUL.

 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


18.04.2016