Profesori și personal administrativ de la ULIM beneficiază de mobilități academice de formare la Universitatea din Cádiz

În cursul acestei săptămânii, dr. Ludmila Coadă, directoarea Școlii Doctorale Științe Umanistice, Politice și ale Comunicării și dna Valentina Ciumacenco, șefa Centrului Cooperare Internațională, se află într-o vizită de studiu la Universitatea din Cádiz, Spania. Vizita a fost organizată în cadrul unor mobilități de formare ale Programului Erasmus+, disponibile pentru personalul didactic și nedidactic angajat la ULIM. La Universitatea din Cádiz, se reunesc reprezentanți ai instituțiilor partenere Erasmus+, în vederea instruirii acestora privind elaborarea unor noi strategii educaționale de internaționalizare și modernizare.

Delegația ULIM beneficiază de instruirea mai multor experți internaționali în cadrul unor ateliere specializate. Mobilitățile de formare Erasmus+ vor sprijini  ULIM în ceea ce privește aplicarea în practică a noilor proiecte europene, necunoscute încă de instituțiile partenere. Delegația ULIM efectuează vizite în birourile și colegiile universității spaniole, studiază bunele practici ale colegilor din străinătate, pentru a le aduce acasă.

Vizita de lucru din această perioadă la Universitatea din Cádiz reprezintă o nouă etapă în cadrul parteneriatului Erasmus+, în care vor fi stabilite și viitoarele direcții de colaborare. În urma acestei experiențe de formare, angajații ULIM vor deveni surse de inspirație și mobilizare pentru cadrele didactice și studenți, dornici să avanseze prin implicare activă în proiectele Erasmus+.  

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene care se adresează următoarelor domenii: educație, formare, tineret și sport , pentru perioada 2014-2020, având ca obiective dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


17.05.2017