Rectorul Andrei Galben:
”Vrem, ca și noua promoție de economiști ai ULIM să ocupe funcții importante în RM”

Azi, economiști și-au primit diplomele de absolvire. La ceremonie, rectorul Andrei Galben a rostit un mesaj de felicitare tinerilor și le-a atras atenția, că absolvenții ULIM au privilegii la continuarea studiilor de masterat. „Viitorul acestor economiști nu este peste mări și țări, ci chiar în RM, însă pentru aceasta trebuie să-și iubească țara.

Absolvenți ULIM activează în administrația publică centrală, cea locală și municipală, în organisme internaționale. Vrem, ca și această nouă promoție de economiști să ocupe funcții importante în RM”, spune dl. Andrei Galben.

”Diplomele  ULIM sunt recunoscute nu doar în RM, ci și în SUA, Canada, țările europene”

Rectorul ULIM a menționat, că diplomele de absolvire ale ULIM sunt recunoscute nu doar în RM, ci și în SUA, Canada, țările europene. ”Aceasta pentru că ULIM este un brand și conducerea acestei instituții nu a  încălcat normele de drept”, declară academicianul Andrei Galben.  

Dna Iuliana Drăgălin, decanul Facultății Științe Economice: ”Competențele și abilitățile profesionale, dobândite, la ULIM, vor ajuta tinerii să deschidă multe uși în cariera profesională. Aceasta o dovedesc rezultatele lor deosebite. Noi, dascălii, ne îndemnăm discipolii să-și continue studiile la noi, deoarece ULIM oferă cele mai bune oportunități de a fi competitivi nu doar pe piața muncii din RM, ci și în spațiul european.”

Ce spun cei mai buni absolvenți

Mariana Tabureanu va lucra la o importantă companie din RM. Este un nume cunoscut în mediul studențesc, deoarece a devenit câștigătoarea Concursului ”Burse de Merit – 2015” pentru cei mai buni studenți ai RM, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din RM. A fost dintre studentele strălucite ale ULIM și, totodată, bursieră a Agenției Universitare a Francofoniei.

”Pentru mine studiile economice în cadrul ULIM sunt o mare realizare. Azi este ziua oportună să adresăm mulțumiri corpului profesoral din cadrul Facultății Științe Economice, pentru contribuții importante în formarea noastră ca economiști de frunte ai RM. Promitem, că vom fi integri și onești, practicând cu responsabilitate meseriile alese”, spune Mariana Tabureanu.

Sevastian Marin deține diploma de excelență ULIM. Grație bunei pregătiri la facultate, a mai urmat cursuri de perfecționare oferite de o companie elvețiană.

 ”Sunt extrem de mulțumită de condițiile oferite pentru viitorii specialiști, la ULIM”

”ULIM este o universitate de top. În primul rând, aș menționa, baza tehnico-materială a acesteia, oferită studenților. ULIM dispune de o biblioteca foarte bogată pentru viitorii economiști și, bineînțeles, are profesori deosebit de apreciați de studenți. De aceea, voi aplica la ceeași facultate și pentru studii masterale, dar și la relațiile internaționale, tot la ULIM.

Mulțumiri speciale dnelor profesoare Viorelia Moldovan-Batrânac, Iuliana Drăgălin și Natalia Burlacu pentru sprijinul pe care mi l-au oferit  în perioada studiilor, dar  și în elaborarea proiectului de licență”, afirmă Sevastian Marin.

”Universitatea cu noi și noi perspective”

Adriana Mazniuc a absolvit Facultatea Relații Economice și, în paralel continuă studiile la Drept. ”Sunt extrem de mulțumită de condițiile oferite de ULIM pentru viitorii specialiști, motiv pentru care am decis să fac și a doua facultate. Intenționez să dau și la masterat, în anul viitor. ULIM este universitatea, ce oferă noi și noi perspective, cu profesori bine pregătiți, devotați față de meseria lor, calități ce ne ajută pe noi, studenții, să devenim personalități”, zice Adriana Mazniuc.

În semn de respect față de colegii absolvenți, Victor Dănuță, student în anul II al aceleiași facultăți și interpret de muzică populară, a evoluat în fața publicului cu piese proprii.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


12.07.2016