Robert Calancea, student la Cardiff University:
”ULIM a făcut posibilă a doua mea facultate în Marea Britanie”

Robert Calancea, proaspătul absolvent al Facultății Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială, este student în anul II, la Facultatea de Drept și Științe Politice în cadrul prestigioasei Cardiff University, bursier de stat al Marii Britanii. În trei ani de studii la ULIM, a reușit să obțină o diplomă de licență la ULIM și să câștige o bursă în Anglia, grație competențelor lingvistice de engleză, rezultatelor școlare și academice excelente. ”Studiile la ULIM mi-au oferit șansa de a conștientiza și analiza perspectiva proprie asupra lumii înconjurătoare. ULIM a făcut posibilă a doua mea facultate în Marea Britanie, în mare, datorită profesionalismului colectivului academic și a suportului tehnic privind accesul la informația relevantă chiar și din colțul opus al continentului”, afirmă Robert Calancea.

La admitere, a devenit bursier de stat al Angliei

Este sau nu acesta un tânăr superdotat, o pot spune doar anumiți specialiști. Cert este, că proaspătul absolvent de la Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială susține că succesul la studii i se datorează unui important sacrificiu în ceea ce privește investiția timpului disponibil în lectură, cercetare și învățare. 

”Admiterea la facultatea din Marea Britanie a fost inevitabilă, după doi ani de studiere intensă a limbii engleze și pregătirii pentru procesul de selecție a candidaților. Astfel, mi-am facilitat din timp, propria integrare cu succes în noul mediu academic”, spune Robert Calancea.

După ce și-a susținut proiectul de licență, la ULIM, tânărul ne-a mărturisit că apreciază profesionalismul cadrelor didactice de la facultatea absolvită aici, baza tehnică, conținuturile cursurilor studiate atât la nivel teoretic, cât și practic. Robert Calancea își va continua studiile la drept și în domeniul științelor politice, în Marea Britanie și, totodată, va acumula experință practică. 

”Mi-am facilitat din timp, propria integrare cu succes în noul mediu academic”

Întrebat despre proiectele sale profesionale de viitor, absolventul ULIM a răspuns: ”Asumându-mi riscul de a fi acuzat de naivitate, aplicarea în practică a cunoștințelor pe care le obțin în Anglia va viza îmbunătățirea situației privind respectul față de litera legii, oriunde voi profesa. Legea nu ar trebui să aibă doar un caracter pur contractual între cetățean și stat, bazat pe  monopolul puterii, dar să poată cultiva în societate empatia, compasiunea și bunavoință față de vecin, prieten apropiat sau un simplu trecător.”

Una dintre realizările de ultimă oră ale lui Robert Calancea la Cardiff  University este lucrarea, cu tema Discriminarea rasială și efectele ei sociale, analizate prin prisma legislației Marii Britanii, prin care tânărul analizează istoria și eficiența Angliei în eforturile de a înlătura discriminarea rasială. Cercetarea în cauză va fi, în curând, publicată, sub egida ULIM.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


14.06.2017