Roxana Țurcanu, responsabilă AUF: ”CRU ULIM, una dintre cele mai prolifice structuri francofone din Europa Centrală și Orientală”

Azi, cu ocazia zilelor aniversare dedicate ULIM-ului, Catedra Filologie Romanică „Petru Roșca”, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară (CRU), Departamentul Informațional Biblioteconomic și Institutul de Cercetări Filologice și Interculturale au inaugurat seria evenimentelor de excepție pentru studenții francofoni. Evenimentele sunt organizate la inițiativa dlui Ghenadie Râbacov, șeful sus-numitei catedre.

Studenții au fost felicitați de decanul Facultății de Litere, conf. univ., dr. hab. Angela Savin, care i-a îndemnat să aibă mult entuziasm, dăruire și dragoste în tot ceea ce fac. Tinerii ulimiști s-au bucurat de prezența dnei Roxana Țurcanu, responsabila Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), care a informat despre inițierea unui proiect cu ULIM, ce oferă numeroasele oportunități în obținerea burselor pentru stagii profesionale și mobilitate academică, acordate de Biroul pentru Europa Centrală și Orientală a agenției, în anul 2016.

În discursul său de salut, reprezentanta AUF a apreciat activitatea CRU din cadrul ULIM, calificându-l drept ”unul dintre cele mai dinamice și prolifice structuri francofone din Europa Centrală și Orientală”.

 

Dl. Ghenadie Râbacov:

 ”Mă mândresc că sunt discipolul unor profesori excepționali, adevărați dascăli și adevărate icoane făcătoare de minuni”

După deschiderea solemnă a Săptămânii ULIM, marcată și prin onorarea imnului instituției, studenții Facultății de Litere au adus un omagiu universității noastre printr-un recital de poezie, cântece și o serie de concursuri. La final, câteva grupuri de tineri au compus câte un catren în limba franceză, exprimându-și apartenența la ULIM într-o manieră poetică și plină de admirație.

 „În acest mijloc de toamnă 2015, universitatea noastră mai înscrie o pagină în istoria performanței academice. A mai crescut cu un an și este și mai puternică, și mai entuziastă, și mai fastuoasă. Cu acest prilej, felicit rectoratul, profesorii mei, colegii de breaslă, angajații auxiliari și toți studenții și absolvenții Universității Libere Internaționale din Moldova. Sunt absolvent ULIM și mă mândresc cu acest lucru. Mă mândresc că sunt discipolul unor profesori excepționali, dascăli veritabili și adevărate icoane făcătoare de minuni”, mărturisește dl.  Ghenadie Râbacov, șeful Catedra Filologie Romanică „Petru Roșca” și responsabilul CRU.

 

Pentru a vizualiza programul manifestărilor organizate de catedră, în perioada 16-23 octombrie, accesați următoarea pagină web: http://filologieromanica.ulim.md/RO/saptamana-ulim-programul-manifestarilor/

 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


16.10.2015