Seminar de informare din cadrul Programului de Instruire a Cadrelor Didactice Locale “MONEDA OFICIALĂ ȘI TURISMUL ÎN REPUBLICA POPULARĂ CHINEZĂ”

La 6 aprilie, curent, Institutul Confucius din cadrul Universităţii Libere Internaționale din Moldova, a organizat un seminar destinat profesorilor și studenţilor din Republica Moldova. Participanţii la acest eveniment, au avut privilegiul de a audia un ciclu de prelegeri din cadrul proiectului “Instruirea cadrelor didactice locale” organizat de Institutul Confucius din Moldova în parteneriat cu Hanban.

La acest eveniment au fost invitaţi doi profesori de la Northwest Normal University din Lanzhou, provincia Gansu, China: Dna LING Qian, profesor de Metodologia și Modele de predare a limbilor străine și Dna GAO Yafang, profesor de Turism și Management în Economie. Seminarul a fost structurat în două etape: culturală și educațională, iar distinşii invitaţi au avut ca temă de discuţie “Moneda şi Turismul Chinezesc” şi “Metode noi de predarea a limbii chineze”.

Dna Profesor Ling a vorbit despre "Legătura dintre renminbi (RMB-moneda chineză) și turismul chinezesc", referindu-se, în special, la istoria dezvoltării banilor în China, modurile de utilizare și legătura directă dintre structura şi fonul banilor și atracțiile turistice din China. La rîndul său, Profesoara Ling, a menționat, în discursul său, că moneda unei țări este cartea de vizita a acesteia, astfel renminbi (RMB) este o adevărată carte de vizită a Chinei. Acesta este motivul pentru care o mulțime de peisaje pitorești celebre din China servesc drept fundal pentru RMB-ul chinez.

Seminarul a continuat cu o comunicare prezentată de Dna Profesor Gao, care a vorbit despre și, a demonstrat, cadrelor didactice prezente, rezultatele ultimelor cercetări în elaborarea planului de învățământ și a activităților curriculare, aplicarea tehnologiei multimedia și a materialelor didactice on-line în procesul de predare a limbii chineze ca limbă străină. De asemenea, și-a împărtășit experiențele acumulate pe parcursul activității didactice cu tinerii profesori, referindu-se și la unele problemele care apar deseori în timpul procesului de predare.

Seminarul s-a finalizat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri legate de turism, bani și multitudinea de metode de predare și activități, privind procesul de predare-învățare a unei limbi străine, iar participanţii s-au arătat mulțumiți de faptul că au fost printre privilegiații de a beneficia de bogata informaţie prezentată de profesorii chinezi şi speră ca acest program de schimb de experienţă didactică dintre profesorii chinezi şi modoveni să dureze cît mai mult.

Centrul de Presă, ULIM

Un reportaj difuzat de Prime TV despre seminarul care a avut loc la data de 06.04.2015 în ULIM poate fi accesat la:

http://www.prime.md/rom/shows/item3/video/recent/item3882/#main


09.04.2015