Seo Yeon Hong, absolventă ULIM din Coreea de Sud:
”Limba română îmi oferă șanse mari în viitoarea profesiune”

Seo Yeon Hong este proaspătă licențiată a Facultății de Litere (Engleză-Franceză) din cadrul ULIM, originară din Coreea de Sud. Săptămâna viitoare, tânăra se va întoarce acasă, unde va urma studii postuniversitare de relații economice internaționale, în ideea de a-și construi o carieră de business, legată de România sau R. Moldova.

Ne vorbește limba ca o româncuță veritabilă, aproape fără accent și se mândrește cu aceasta. ”Sunt o norocoasă, că posed excelent limba română, care îmi oferă șanse mari în viitoarea mea profesiune”, spune Seo Yeon Hong. Optimismul ei se bazează pe o realitate certă: ofensiva oamenilor de afaceri coreeni în România, în speranța unor extinderi și în RM.

La ULIM, Seo Yeon Hong a învățat franceza și engleza cu profesori remarcabili, care au încurajat-o. Ieri, și-a susținut proiectul de licență și regretă despărțirea de ULIM. ”Dr. conf. Alexei Chirdeachin mi-a predat engleza și m-a fost conducător al proiectului de licență. Mi-a devenit ca un tată.

De asemenea, aș aminti și de succesele mele la franceză, grație profesoarei Lilia Sula. Apreciez, de asemena,  la ULIM, faptul că există un grup important de studenți străini, bine primiți și susținuți. Suntem fericiți că am avut ani de studii îmbinați cu o viață culturală bogată”, afirmă absolventa coreeană.

Sunt fericită, că la momentul oportun, în Coreea, m-am întâlnit cu profesorii Han Ho Jin și Won Sim Kim, de la Centrul de Limbă și Cultură Coreeană ”Se Jong” din cadrul ULIM, care m-au ajutat să ajung la această universitate, unde m-am dezvoltat ca profesionistă în domeniul limbilor străine.

În plus, eram impresionată de muzica moldovenească, care a răsunat în cadrul unei emisiuni coreene și mi-am dorit enorm s-o studiez, alături de cea clasică. Aceste două obiective în viață le-am atins, cu certitudine”, zice prietena noastră.

Textul integral despre succesele la studii, în RM, a Seo Yeon Hong, citiți: la rubrica Viața Studențească. Tot aici, urmăriți o înregistrare video dintr-un concert a tinerei flautiste din Coreea de Sud.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


26.05.2016