Specialiștii IT cu studii ULIM, printre cei mai solicitați pe piață
”Nici proaspeții absolvenți nu vor rămâne fără locuri de muncă”

La ceremonia înmânării diplomelor de licență, Facultatea Informatică, Inginerie și Design și-a prezentat noua promoție de specialiști pentru piața muncii. Aceasta este una dintre cele mai solicitate facultăți din cadrul ULIM. ”Tinerii preferă domeniul ingineresc și cel al tehnologiilor informaționale. Nu întâmplător o bună parte dintre proaspeții absolvenți ai acestei facultăți sunt deja angajați, iar alții din promoțiile precedente au ajuns extrem de solicitați chiar și în străinătate”, menționează dl. Andrei Galben, rectorul ULIM.

”Avem specialiști care activează chiar și în SUA”

Cunoștințele acumulate în timpul studiilor de licență, sunt doar o inițiere în profesie, explică domnia sa. ”Cei care vor să devină specialiști de excepție, competitivi oriunde, trebuie să urmeze și cursurile masterale. Pentru noi, profesorii de la ULIM, este important ca absolvenți noștri să fie net superior celor de la alte instituții universitare și, de aceea, le creăm toate condițiile necesare”, spune dl. rector academician.

Cei care optează, azi, pentru specialități legate de tehnologiile informaționale, nu vor rămâne fără locuri de muncă, ne asigură decanii Facultății Informatică, Inginerie și Design. ”Există o categorie de studenți și absolvenți de la noi foarte avansați în domeniul IT, care activează nu doar în companii din republică, ci și din țările dezvoltate, chiar  în SUA”, afirmă dl. Iurie Dubcovețchi, decanul Facultății de Informatică, Inginerie și Design.

Masteratul la ULIM sprijină substanțial specialiștii

Dl. Iurie Coropceanu, decanul pentru dezvoltare profesională: ”Avem o plăcere deosebită să vedem rodul muncii noastre – o nouă promoție de ingineri și specialiști IT. Ei trebuie să știe, că intrăm într-o nouă etapă a revoluției tehnico-științifice, care va dura maximum două decenii, cu schimbări mari, frecvente și cu viteză șocantă.

Tinerii trebuie să fie într-o continuă pregătire profesională, conform noilor standarde, în condițiile unei mari concurențe. Masteratul la ULIM îi va sprijini substanțial”.

”Conducerea ULIM lucrează enorm în direcția modernizării facultății”

Dl. Veaceslav Perju, dr. hab., fondatorul facultății și vicepreședintele Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare:

”ULIM este o universitate de top din RM, apreciată  și în plan internațional, de aceea, alegerea acestor tineri a fost corectă. Conducerea ULIM lucrează enorm în direcția modernizării Facultății Informatică, Inginerie și Design, în special, cu specialiști de la importante universități și companii din China, Coreea de Sud, Marea Britanie, România etc. Mai mult, nivelul studiilor masterale aici este cel mai ridicat din RM. Cei care vor să facă și doctoratul, la ULIM, vor fi avantajați.”

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


18.07.2016