Specializarea Relații economice internaționale aduce venituri mari și siguranța unui loc de muncă

Absolvenții ULIM de științe economice, specializați în relații economice internaționale, sunt printre cei mai solicitați pe piața muncii din R. Moldova, cu șanse mari de a-și continua studiile în țările dezvoltate și de a urma o carieră în organizații prestigioase. Dobândirea competențelor excelente de comunicare în cel puțin două limbi de circulație internațională, a competențelor profesionale de a activa în mediul de afaceri din țară și străinătate, pentru angajarea într-un mare număr de activităţi de business intern și de comerţ exterior – reprezintă obiectivele esențiale.

Această specializare aduce venituri mari tinerilor și siguranța locurilor de muncă. Facultatea Științe Economice din cadrul ULIM oferă o serie de cursuri în limba engleză, predate de practicieni din R. Moldova, profesori invitați de la universități din UE și de peste Ocean.

Ne referim la următoarele discipline: International economics, Business and corporate strategy, Marketing research, National innovation policy and international business, Geopolitics, Global strategy and sustainable development, Business negociations, International marketing management, International business law, Economic diplom.

Avantaje profesionale în țară și străinătate

Pe parcursul anului academic, reprezentanți ai ambasadelor acreditate la Chișinău sunt prezenți, la ULIM, cu lecții publice privind relațiile economice internaționale.

”Pentru specializarea Relații economice internaționale optează studenții dornici să urmeze carieră internațională ori să activeze în instituții de primă importanță. Studenții noștri au  oportunitatea de a studia toate materiile în limba engleză, dar și să frecventeze, în paralel, alte cursuri de limbi străine, la alegere – germană, franceză, spaniolă, coreeană etc. Un alt avantaj pentru tineri, dar și pentru viitorii lor angajatori, sunt și programele de studii oferite, la ULIM, racordate la cerințele piețelor muncii internaționale”, menționează lectorul Ana Țîbuleac.

Deși, anual, avem câte o armată de tineri economiști, cererea pentru specialitatea Relații economice internaționale, în R. Moldova, rămâne a fi ridicată. ”În fiecare an, sunt absolvenți ULIM care se angajează în instituții internaționale, chiar în Banca Mondială, iar alții reușesc să-și continue parcursul academic în țări dezvoltate, precum Germania, Danemarca, Marea Britanie, unde intră în concurență cu tinerii de acolo. Avem absolvenți care vor studia în Londra”, susține dna Ana Țibuleac.

Un text necesar pentru cei interesați poate fi accesat AICI.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


30.05.2017