Studenții și profesorii din cadrul ULIM s-au reunit la Festivalul tradițional chinezesc ”Mijlocul Toamnei”

La 24 septembrie 2018 în China a fost sărbătorit Festivalul ”Mijlocul Toamnei” / "中秋节", care este a doua cea mai importantă sărbătoare după Anul Nou Chinezesc. În această zi chinezii se întorc acasă din toate colțurile lumii, se bucură de luna plină ce simbolizează integritatea și unitatea familiei și savurează un desert tradițional ”Prăjitura Lunii” / ”月饼“, similar cu turta dulce.

Institutul Confucius din cadrul ULIM, fiind un spațiu al culturii chineze în Republica Moldova, a organizat festivalul ”Mijlocul Toamnei”, care a întrunit profesorii și studenții ULIM. 
Caligrafia chineză, arta de legare a nodurilor chinezești și decuparea ornamentelor din hârtie au devenit o parte integrantă a activităților culturale organizate anual de Institutul Confucius. Cei care și-au dorit să însușească secretele acestor arte, au fost instruiți de meșterițele chineze, astfel fiecare participant a plecat de la eveniment cu un mic cadou, confecționat cu propriile mâini. De asemenea, participanții s-au delectat și cu bucate autentice chinezești.
Institutul Confucius transmite mulțumiri studenților care au contribuit la organizarea și promovarea festivalului. De asemenea, sunt exprimate înalte aprecieri și recunoștință directorului Centrului de Cooperare Internațională ULIM Valentina Ciumacenco și conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca, decanul Facultății Litere, pentru suținere și implicare.

Serviciul de Presă, ULIM

06.10.2018