Studenții noștri vor să cucerească Asia și limbile străine


Avantaje doar la ULIM în studierea coreenei

Un grup de studenți, cu succese notabile în studierea limbilor coreeană și engleză, de la facultățile de Litere și Științe Economice, au obținut burse pentru un semestru, la universități importante din Coreea de Sud – Hanyang și Gimcheon. Selecția celor mai buni studenți a fost efectuată de către profesori de la Centrul de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” de la ULIM, prin acordarea de burse în baza unor acorduri de schimb de studenți dintre universitatea noastră și unele instituții de învățământ superior din Coreea de Sud.


Studenții ULIM vor să-și exerseze cunoașterea limbii coreene, chiar în țara care a dat naștere unor fascinante companii de top mondial: „Samsung”, „KIA”, „Hyundai”, dar și alte produse electronice și inginerești de renume. Actualul program de schimb universitar reprezintă un rezultat al unei cooperări îndelungate și prodigioase între ULIM și Republica Coreea, prin intermediul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong”.

Rectorul Andrei Galben le-a cerut tinerilor să dovedească faptul că reprezintă o instituție bine cotată în străinătate

Tinerii și-au manifestat entuziasmul față de acest proiect universitar, și-au luat rămas bun de la conducerea ULIM și au promis că vor reprezenta excelent instituția și țara. Dl. Andrei Galben, rectorul ULIM, le-a cerut studenților să fie exemplari la studii, dar și în relațiile cu colegii din Coreea, arătându-le că reprezintă o instituție bine cotată în străinătate și o țară cu oameni deosebiți. Dl. Igor Munteanu, vicerector pentru Cooperare internațională și parteneriate academice, a îndemnat tinerii să utilizeze cât mai rațional perioada destinată studiilor în Coreea și să comunice intens cu colegii lor coreeni, pentru a construi o imagine obiectivă și favorabilă țării noastre, inspirându-i și pe coreeni să cunoască lucruri interesante despre cultura, limba și tradițiile naționale.

Bursierii noștri spun că vor să-și aprofundeze cunoștințele în învățarea coreenei și englezei și să contribuie la întărirea relațiilor dintre ULIM și instituțiile universitare dintr-un important stat al Asiei de Nord-Est.

”Avem o șansă unică de-a ajunge în mediul universitar coreean”

Corina Capbătut, studentă la Științe Economice, anul II : ”Am frecventat cursuri de coreeană la ULIM, timp de nouă luni. Am decis ca după absolvirea facultății, să activez în domeniul relațiilor economice internaționale. Acum am o șansă unică să ajung în mediul universitar coreean și să-mi apropii visul de realitate.”

Cristina Trifanov, studentă la Litere, anul II : ”Dacă engleza este vorbită în toată UE, coreeana foarte puțin. De aceea, mi-am propus să ajung în Coreea. În plus, nici în RM, nici în România și nici în Coreea, nu există prea mulți traducători din coreeană în română și viceversa. De aceea, noi, tinerii trebuie să umplem acest gol.”

Student de la ULIM și campion mondial în Coreea

Grigore Cobâleanschi este student la Facultatea de Litere (Engleză-Coreeană), în anul III și pleacă în ”țara dimineților liniștite”, ca invitat oficial pentru a reprezenta RM la jocurile mondiale de taekgyeon, o veche artă marțială coreeană. Roman Vataman pleacă la competiție împreună cu Grigore Cobâleanschi, absolvent ULIM, de la care așteptăm rezultate mari.

”Vreau ca drapelul țării noastre să se înalțe tot mai sus. Sper ca străinii să ne cunoască mai bine și să vină în RM. Am avut succes la ediția a VI-a a Competiției Mondiale de Taekgyeon, unde am obținut locul I, devansând concurenți din 43 de țări”, zice Grigore.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


12.08.2015