ULIM, universitatea care promovează o nouă viziune asupra asistenței sociale

De Ziua profesională a asistentului social, cadrele didactice și studenții de la Facultatea Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială au adus un omagiu regretatului profesor și decan dr. Nicolae Sali, decedat pe 13 septembrie, în urma unei maladii incurabile, rămas un model de intelectual, personalitate dedicată carierei didactice pentru colegi și discipoli. Ei au organizat o suită de evenimente, în vederea creșterii prestigiului profesiunii în cauză.

”Ai încredere în mine, sunt asistent social” - este mesajul flashmob-ului de azi, organizat la ULIM.

 ”În Moldova, profesia de asistent social nu este una populară, iar serviciile sociale încă nu au un nivel ridicat. Salariile celor care practică această meserie sunt mici. Asistentul social este perceput doar ca o persoană care oferă bani și taxe pentru categoriile sociale vulnerabile”, spune Eugeniu Rotari, student la masterat.

O meserie indispensabilă în contextul tranziției

Svetlana Haraz, șefa Catedrei Sociologie și Asistență Socială: ”Insistăm asupra faptului că asistența socială este o meserie indispensabilă în contextul transformărilor în contextul tranziției.”

Un alt eveniment a fost și workshop-ul on-line Servicii de prevenire a violenței domestice, cu formatorul invitat Christine Soria de la Peace Corp Volunteer și cu lectorul Anatol Oprea.Tot azi, dascălii împreună cu studenții lor s-au întâlnit cu domnii Mir

cea Buga și Boris Gîlcă, ministrul și viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, care promit că vor face progrese în ceea ce privește modernizarea profesiunii de asistent social în RM.

ULIM este universitatea ce promovează o nouă viziune asupra asistenței sociale în RM, în concordanță cu standardele statelor cu sisteme conectate la nevoile societale. La ULIM, a fost lansat un program de masterat în asistență socială, cursurile fiind predate de profesori din țară și din SUA.

 

                                                       Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


18.09.2015