ULIM promovează cultura soluționării alternative a conflictelor

În perioada 22-23 martie, curent, Svetlana Haraz, șef catedră Asistență Socială și Sociologie „Nicolae Sali”, facultatea Științe Sociale și ale Educației, a participat la un workshop organizat în orașul Kiev, Ucraina.

Workshop-ul a avut loc în conformitate cu  activitățile planificate în cadrul proiectului „Dialogul Est - Vest”, care are ca scop elaborarea formatelor informaționale despre mediere, ca formă alternativă de soluționare a conflictelor.

Proiectul este susținut de platforma academică DAAD (German Academic Exchange Service), implementat de Universitatea din Hamburg în parteneriat cu reprezentanți ai universităților din Europa de Est și Asia. Moderator al acestui workshop a fost profesorul Alexander Redlich, personalitate notorie în mediul academic la nivel internațional și autorul multor suporturi metodice, privind soluționarea alternativă a conflictelor.

Svetlana Haraz este un membru cu experiență al echipei internaționale a proiectului, fiind implicată în varii proiecte, privind promovarea și dezvoltarea culturii soluționării alternative a conflictelor, susținute de DAAD din 2009.În perioada participării la workshop, Svetlana Haraz a prezentat succesele înregistrate în Republica Moldova, dar și în spațiul ULIM cu privire la susținerea și aplicarea medierii ca metodă alternativă de soluționare a conflictelor. Totodată, în cadrul vizitei, au fost duse tratative cu  Dr. Svetlana Hadzhyradyeva, reprezentatul Національна Академія Державного Управління при Президентові України, Kyiv, despre oportunitatea realizării unor proiecte comune cu ULIM.

Implicarea colaboratorilor ULIM în proiecte internaționale este esențială pentru augmentarea calității în învățământul superior, pentru internaționalizarea studiilor și adoptarea unor standarde internaționale.


25.03.2019