Un nou grup de studenți au devenit bursieri în Coreea de Sud

Șase studenți cu rezultate excelente în studierea limbilor coreeană și engleză, din anul II, de la facultățile de Litere și Informatică, Inginerie, Design au câștigat burse de studii pentru un semestru în Coreea de Sud, în baza acordurilor de colaborare bilaterală între ULIM și Universitatea Gimcheon, Universitatea Hanyang și Universitatea Chonbuk.

  Înainte de plecare, Olga Bîtca, Nadejda Canțîr, Melanie Movileanu, Irina Olaresco, Marina Satanovschi și Ecaterina Șevcenco, împreună cu părinții lor, au avut o întâlnire cu dr. hab. prof. univ. Elena Prus, vicerector pentru cercetare științifică și dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională.

  Dna Elena Prus a menționat că prin intermediul Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong” ULIM tinerii din R. Moldova beneficiază de oportunități educaționale de excelență în centrele universitare din Coreea de Sud, una dintre marile puteri economice ale lumii, cu sisteme de educație performante. Domnia sa a subliniat importanța acestor mobilități academice pentru parcursul studenților ULIM, dar și pentru viitorul R. Moldova.

  ”Sperăm că acești studenți vor reprezenta onorabil R. Moldova și ULIM-ul, în universitățile coreene, precum au făcut-o și alți 80 de bursieri ai noștri din ultimii ani, în Țara Dimineților Liniștite”, afirmă dna Valentina Ciumacenco.

  În context, dna Kim Won Sim, șefa Departamentului limbi asiatice ULIM, care a mediat și pregătit în modul cel mai minuțios studenții pentru această plecare, a evidențiat oportunitatea limbii coreene în relațiile internaționale și economice internaționale.

  ”De aceea, contribuim la instruirea de cel mai ridicat nivel a celor mai pregătiți tineri din R. Moldova în instituțiile universitare din Coreea de Sud”, susține dna Kim Won Sim.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


05.04.2018