Viitorul studiilor universitare în franceză, dezbătut, la București
Prim-vicerectorul ULIM participă alături de cei mai importanți experți francofoni

Dna Ana Guțu, prim-vicerectorul ULIM, participă, azi, la reuniunea Comisiei Regionale de Experți a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), desfășurată, la București. Experții poartă discuții privind proiectele universitare francofone în țările Europei Centrale și de Est. Totodată, AUF în Europa Centrală şi Orientală (ECO) organizează, tot în capitala României, o întrunire a şefilor departamentelor de franceză din cadrul universităţilor sale membre din regiunea ECO.

Alături de colegi din 22 de țări francofone, la eveniment participă și dl. Ghenadie Râbacov, șeful Catedrei Filologie Romanică „Petru Roșca”. Potrivit organizatorilor, reuniunea este organizată ca parte a proiectului ”Dialog de expertizare” al AUF, având ca temă evoluţia studiilor universitare în şi de franceză în regiunea ECO.

”Obiectivul principal al acestei întâlniri este revizuirea situaţiei limbii franceze din învăţământul superior în regiunea ECO şi înlesnirea schimburilor mutuale asupra situaţiei acestor departamente. Un alt aspect vizat prin această reuniune îl reprezintă încurajarea transferului de idei şi de experienţe pentru a răspunde noilor provocări”, notează rfi.ro.

Astfel, pe parcursul celor două zile, participanţii încearcă să răspundă la întrebări vizând formarea universitară a profesorilor de limba franceză din ECO și alte aspecte de primă importanță privind studiile în limba lui Molière.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


25.11.2016