Zilele ULIM
Biomedicina și Ecologia, una dintre cele mai atractive facultăți

Azi, Departramentul Informațional Biblioteconomic a anunțat organizarea suitei de evenimente, dedicate aniversării a 23-a de la fondarea universității noastre, în cadrul ediției a II-a ULIM-fest. La 16 octombrie 1992, a fost constituită prima instituție de învățământ superior particulară din RM, conform Hotărârii Guvernului RM „Cu privire la înfiinţarea Universităţii Libere Internaţionale”.

Seria de evenimente aniversare a fost inaugurată de Facultatea Biomedicină și Ecologie, printr-o întâlnire a studenților din anul I cu profesori de seamă. Dascălii au oferit tinerilor o plimbare imaginară prin una dintre cele mai populare facultăți de la ULIM.

Stepanida Bletea, bibliotecară-coordonator a facultății, a prezentat studenților publicațiile de ultimă oră ale cadrelor didactice și i-a invitat să devină prietenii fideli ai unei biblioteci moderne, precum cea de la biomedicină și ecologie.

”Avem discipoli în Canada, SUA, Brazilia…”

”Absolvenții noștri activează în diferite țări ale lumii. De la 1992 încoace, la noi au studiat tineri din 47 de țări. Foști studenți de-ai noștri sunt miniștri ai Sănătății, doctori în științe medicale, directori de centre medicale. Avem discipoli în Canada, SUA, Brazilia și multe alte state”, menționează Vasile Socolov, decanul Facultății Biomedicină și Ecologie. 

Facultatea Biomedicină și Ecologie propune o paletă largă de specializări, solicitate azi pe piețele muncii din RM și din străinătate. Menționăm că programele de studii sunt apropiate celor din UE. Tinerii de la biomedicină și ecologie sunt instruiți de cadre didactice din RM, Franța, România și Rusia.

”Facultatea Biomedicină și Ecologie, ULIM este unica din RM, care pregătește specialiști în  sferele tehnologieilor farmaceutice, produselor cosmetice şi medicinale, serviciilor publice (estetologie), silviculturii și grădinilor publice, ecologiei, securității ecologice și biologiei moleculare. Acestea sunt meseriile zilei de azi și de mâine, cu puțini profesioniști în domeniile respective la noi în țară”, spune dl. Vasile Socolov, decanul Facultății Biomedicină. 

”Profesorii noștri au relații de la egal la egal cu studenții”

Dr. hab. Grigore Junghietu, șeful Catedrei Tehnologia și Analiza Produselor Cosmetice și Medicamentoase: ”Materiale didactice utilizate în procesul didactic sunt, în mare parte, elaborate de colaboratorii noștri. Avem profesori cu experiență importantă, cu care ne mândrim.  Natalia Ocopnaia și Vasile Bodiu, doctori în chimie și conferențiari universitari, sunt două exemple strălucite. Discipolii noștri activează în România, Iordania, Israel, Maroc, Ucraina, Rusia. Profesorii au relații de la egal la egal cu studenții lor.”

Dr. Andrei Gumovschi, conf. univ.: ”Primim cu brațele deschise tineri la studii. Sperăm ca, odată cu integrarea europeană, ecologia să fie un domeniu mai solicitat în RM. În UE asemenea specialiști din această sferă sunt ceruți pe piața muncii. Unii dintre proaspeții noștri absolvenți au devenit șefi ai agențiilor ecologice din republică, șefi de inspectorate. În prezent, cei mai mulți tineri de la noi, dar și din România -  anume din Constanța și Cluj-Napoca – au ales această meserie. Am o plăcere deosebită să-i pregătesc”.

Câte două diplome de studii – de la ULIM și de la o altă universitate din străinătate

Facultatea Biomedicină și Ecologie are programe de masterat,  care se bucură de succes în rândul tinerilor din țară și din afară. ”Există șansa de a  continua studiile masterale atât în cadrul ULIM, cât și în alte universități din străinătate, conform Procesului de la Bologna. Cei mai curajoși și perseverenți tineri reușersc să obțină burse peste hotare, pentru un semestru, un an sau chiar doi ani de studii masterale”, susține decanul facultății.

ULIM a încheiat acorduri de colaborare cu mai multe universități din străinătate. Dl. Vasile Socolov îndeamnă tinerii să depună eforturi și să reușească la concursurile naționale și internaționale, pentru a deveni bursieri și a obține câte două diplome de licență, în paralel.

 

 Vezi AICI prezentarea.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


15.10.2015