Ziua Ușilor Deschise la ULIM

Universitatea Liberă Internațională din Moldova a marcat Ziua Ușilor Deschise pe data de 16, 17 și 18 aprilie, oferind oportunitatea liceenilor să cunoască cum este sa fii student la ULIM. Studenții din cadrul Senatului Studențesc ULIM au făcut un tur al universității arătîndu-le abiturienților sălile de clasă, bibliotecile, Mediateca și alte locuri de reper din ULIM.

A urmat o prezentare făcută de către șefa Comisiei de Admitere 2014, Dna Iuliana Lachi-Drăgălin care le-a vorbit celor prezenți despre facultățile, programele, centrele, cursurile, facilitățile și oportunitățile pe care ULIM le pune la dispoziția studenților.

În continuare, despre un aspect foarte important din cadrul Universității – relațiile internaționale, a vorbit Dna Valentina Ciumacenco, Director al Centrului Cooperare Internațională. În acest context au fost menționate multitudinea relațiilor de coroborare stabilite dintre ULIM și alte centre universitare internaționale. Aceste relații permit studenților ULIM să facă un schimb de experiență în alte centre de excelență academică din diferite colțuri ale lumii. Datorită acordurilor de colaborare semnate de către ULIM cu Misiunile Diplomatice acreditate în Moldova, România și Ucraina,  universitatea s-a transformat într-o galerie internațională, deoarece în baza acestor acorduri la ULIM au fost inaugurate Aule, care reprezintă țara respectivă. Acest fapt demonstrează încă odată că ULIM-ul este o universitatea liberă și internațională nu doar după denumire dar și după conținut.

În acest context, cu un discurs a venit doamna Kim Won Sim, Centrul de Limbă și Cultură Coreeană ”Se Jong” menționând importanța limbilor asiatice în sec. XXI și faptul că ULIM oferă posibilitatea studenților de a studia limba coreeană, chineză, turcă gratis. Cei prezenți au vizionat și un filmulet despre  activitatea centrului Se Jong.

Și pentru că când vorbește un profesor efectul este altul, în fața liceenilor a venit studenta Elena Mărgineanu, studentă anul IV, facultatea de Drept, și concomitent Facultatea de Litere, care a avut un discurs inspirator, vorbind despre viața studențească, și a arătat și un video despre ce înseamnă să fii student ULIM.

Fiind în ajunul examenelor de Bacalaureat, organizatorii au pregătit pentru liceeni câteva sfaturi de cum ar trebui să scape se stres și să-și păstreze calmul înainte și în ziua examenului.

În acest context, au fost prezentate modalitățile altor națiuni de evitare a stresului. Astfel, un grup de studenți din Congo, care recent au ales ULIM-ul pentru a-și continua studiile, au interpretat cântece naționale, invitând audiența să se alăture de ei și să formeze o ”horă a popoarelor”.

În continuare, pe fundalul muzicii melodioase, liceenii au putut urmări ceremonia de pregătire a ceaiului în cultura chineză pe care a prezentat-o profesorii din cadrul Institutului Confucius ULIM.

După prezentarea festivă a universității, liceenii care deja s-au decis ce facultatea vor urma sau întâlnit cu decanii, iar cei care încă nu s-au decis, au putut face un test de orientare profesională, care i-a ajutat să facă decizia corectă. 


21.05.2014