”Profesorii elvețieni ar avea ce învăța de la cadrele didactice ULIM”

Doina Condrea este proaspătă absolventă a Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism din cadrul ULIM și e pe cale de a termina studiile de licență la Litere, la Universitatea din Geneva. Stagiul practic efectuat la Centrul de Cooperare Internațională al ULIM a fost unul de bun augur pentru tânăra ambițioasă în ceea ce privește cunoașterea relațiilor diplomatice ale instituției noastre cu ambasadele și organizațiile din străinătate.

Doina Condrea a reușit să învețe la modul practic o serie de tehnici de comunicare și persuasiune, prin organizarea de evenimente cu participarea unor importanți diplomați străini.

Geneva, inima relațiilor internaționale

Experiența academică în RM și Elveția îi deschid Doinei Condrea mai multe porți de afirmare profesională. Întâi de toate, va urma un masterat în studii europene la Universitatea din Geneva. ”Elveția universitară mă inspiră prin locurile sale deosebite, cultura și tradițiile locale. Geneva este un centru al refugiaților și inima relațiilor internaționale, fapt ce mă ambiționează să perseverez în domeniul pe care mi l-am ales. Sper să ajung neapărat la un stagiu profesional la una dintre instituțiile UE din Bruxelles”, spune Doina.

Optimistă în ceea ce privește viitoarea carieră

Tânăra este originară din localitatea ilustrelor noastre personalități Ion Inculeț și Ion Pelivan - Rezeni, r-l Ialoveni și ar vrea să se asemene lor prin intenția de investiție intelectuală ulterioară în țara sa. Nu i-a fost ușor să-și continue studiile preuniversitare la un colegiu din Geneva și apoi la o universitate renumită în toată lumea, ce datează din anul 1559. A muncit enorm. Capitala elvețiană, alături de New-York, este cel mai mare centru de negociere si cooperare internațională din lume. De aceea, Doina Condrea este optimistă în ceea ce privește viitoarea sa carieră.

”Recomand tinerilor să dea admiterea la ULIM”

”Pentru curajul, începutul activității profesionale, bagajul de cunoștințe în domeniul relațiilor internaționale și științelor politice sunt recunoscătoare, întâi de toate, profesorilor de la ULIM, de la care ar avea de învățat și dascălii din Geneva. Mă refer la comunicarea apropiată, de la egal la egal, între cadre didactice și discipoli”, menționează Doina Condrea.

ULIM se integrează de minune în mediul universitar european și oferă viitorilor specialiști în toate domeniile perspective mari de a-și continua studiile și în universitățile din Asia, consideră absolventa noastră.

”ULIM este o instituție cu bune relații de cooperare cu mari centre universitare din lume. Recomand absolvenților de licee să se înscrie la admitere anume la ULIM, pentru că este universitatea ce oferă multă deschidere. Pentru mine, ULIM a fost o experiență excelentă și aș recomanda tinerilor care își susțin bacalaureatul, să învețe aici”, conchide Doina Condrea.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


21.06.2016