Un student de la Drept a reprezentat RM la o școală a tinerilor lideri, în Bulgaria

Tineri din 18 țări au participat la lucrările Școlii de Toamnă din Sofia-2016, în cadrul unui proiect internațional de dezvoltare și management, desfășurat, în Borovets, Bulgaria, finanțat de International Training and Research Institute PETRI-Sofia și Y-PEER. RM a fost reprezentată de două persoane, între care Marius Nanii, student în anul I la Facultatea Drept, ULIM. Persoanele selectate au fost instruite să elaboreze proiecte și să utilizeze mecanisme de finanțare a acestora.

Participanții au învățat să conceapă și implementeze proiecte, existând un schimb de experiență și idei nu doar pe temele propuse de organizatori, ci și pe subiecte precum situația tinerilor în diferite țări, implicarea acestora în procesele decizionale la nivel național și internațional.

”Acest training a avut un impact major în dezvoltarea mea profesionala, fiindcă mi-a pus bazele în ceea ce privește implicarea mea ulterioară în diferite domenii. Împreună cu echipa Y-PEER Moldova, din care fac parte și eu, voi reuși să-mi aplic cunoștințele acumulate în practică, prin intermediul unui proiect în RM.

Am fost pregatiți nu doar să creăm proiecte, ci și cum să muncim într-o echipă. În formarea juriștilor, respectiva școală din Bulgaria reprezintă un pilon al dezvoltării profesionale. Pentru ca justiția din RM să fie reformată, avem nevoie de juriști competenți și dezvoltați multilateral, în vederea unei mai bune înțelegeri a situației reale din țară”, susține Marius Nanii.

ULIM reușește să se alinieze standartelor europene în educație

Y-PEER este o rețea de tineri educatori de la egal la egal, care realiză activități de instruire a tinerilor în domeniul sănătății și dreptului sexual reproductiv și educația de la egal la egal prin tehnici de teatru social.

”În opinia mea, ULIM este acea instituție de învățământ superior, care formeză specialiști valoroși. Fiind privată,  reușește să se alinieze standartelor europene în educație, ca una dintre universitățile de frunte din RM. Sunt mândru, că pot să-mi fac studiile anume la această universitate în domeniul juridic”, afirmă studentul de la Drept.

Marius Nanii este unul dintre cei mai activi studenți ULIM, fiind implicat în mai multe proiecte ce țin de protecția drepturile copilului, dialogul intercultural din RM, abuzul și violența.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


06.12.2016