ULIM și-a câștigat prestigiul prin studiile de calitate

Un adevărat spectacol de teatru, sport și medicină - profesionalism în practicarea masajului thailandez, bazat pe recuperarea și însănătoșirea pacienților, a prezentat, recent, la ULIM, Denis Matievici, absolventul Facultății Biomedicină și Ecologie, promoția 2016. El a oferit o lecție practică viitorilor specialiști, dornici să afle secretele acestei meserii cu profituri sigure. Denis Matievici este un foarte activ membru al Asociației Maseurilor din Moldova (Association of Massage and Rehabilitaion Therapists of Moldova), participant la competiții internaționale de profil. Absolventul ULIM tinde să devină un specialist renumit în recuperarea pacienților accidentați.

Facultatea Biomedicină și Ecologie, pentru viitori specialiști în menținerea sănătății și frumuseții oamenilor

În perioada studenției la ULIM, Denis Matievici nu s-a mulțumit să devină un simplu maseur cosmetolog, ci să avanseze în efectuarea tratamentelor de recuperare a persoanelor cu diverse fracturi sau afecțiuni ale aparatului locomotor ori  care au avut ictus cerebral. În paralel cu studiile universitare, a urmat un curs de masaj, la medicul reabilitolog osteopat Ilie Scutelnic, un important specialist în domeniu, proprietar al unei clinici în Chișinău. De la el tânărul a învățat secretele tratamentelor pacienților cu leziuni traumatice ale coloanei. Medicul a fost instruit nu doar în R. Moldova, ci și în Italia.

Apoi, în urma participării la concursurile profesioniștilor în Chișinău și Odesa, pentru rezultate bune, Denis Matievici a beneficiat de instruirea unor cunoscuți profesori reabilitologi din Ucraina. ”De la primul stagiu de practică în cadrul ULIM, mi-am început cariera. ULIM și-a câștigat prestigiul prin studiile de calitate. Un specialist maseur, absolvent al acestei instituții, este un profesionist de încredere, care își tratează meseria cu maximă seriozitate. Facultatea Bomedicină și Ecologie dispune de condiții moderne de studii, care oferă atât cursuri teoretice de specialitate, cât și practice, extrem de importante pentru viitorul profesional al fiecărui tânăr”, spune absolventul ULIM.

Un domeniu de maximă actualitate, care aduce venituri sigure

”Aș recomanda tuturor maseurilor care ar vrea să-și ridice nivelul de calitate a educației și formării profesionale, să vină la ULIM, unde există un sistem flexibil de studii, cu posibilități de a învăța și munci în același timp”, menționează Denis Matievici.

Asociația maseurilor din Moldova  din care face parte Denis Matievici aparține specialiștilor de pe ambele maluri ale Nistrului. În prezent, tânărul se pregătește  intens pentru un eveniment așteptat – un spa-festival, ce vizează atât sănătatea, cât și frumusețea, care urmează a fi organizat în luna aprilie, la Chișinău. Acesta va întruni cei mai buni frizeri, cosmetologi și maseuri ai momentului.

”Biomedicina este deosebit de importantă pentru sănătatea oamenilor. De aceea, este un domeniu de maximă actualitate.  Sănătatea și frumusețea se completează reciproc. Facultatea noastră este destinată viitorilor specialiști, care vor lucra în direcția menținerii și sănătății, și frumuseții oamenilor. Invităm pe toți cei dornici să devină cosmeticieni, specialiști în practicarea masajului etc., la ULIM, cea mai prestigioasă universitate din RM!”, îndeamnă dna Ludmila Socolova, lector superior la Catedra Medicină Fundamentală şi Ecologie.  

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


28.03.2017