Absolventa Aurelia Zlotea, asistent de deputat în Parlamentul Republicii Moldova: ”Succesul personal este în mare parte determinat de capacitatea de a face față provocărilor sociale”

Aurelia Zlotea este absolventa ULIM, promoția 2009, ciclul licență la specialitatea Psihologie, care își amintește cu mult drag de anii studenției. Actualmente este studentă la ciclul II, urmează programul de master ”Managementul organizațional și al resurselor umane” în cadrul Facultatății Științe Sociale și ale Educației ULIM. Consideră că psihologia interacționează cu absolut toate domeniile vieții noastre, fiind un domeniu util atât în activitatea sa de antreprenor, cât și acum în funcția de asistent de deputat pe care o îndeplinește.

 1.         Ce a-ți sugera actualilor și viitorilor studenți?
  Vremurile pe care le trăim subliniază necesitatea de a a-ţi cunoaşte cât mai profund punctele forte şi punctele slabe. În acest context, actualilor și viitorilor studenți ULIM le-aș sugera implicare maximă în studierea activitatății profesionale alese, putere de concentrare și dorință de colaborare atât în viața academică, cât și în afara granițelor universitare. Stimaților profesori ULIM, le urez să reușească să formeze generații de excepție, care să ajute la dezvoltarea societății din care facem parte.

 2.         Care sunt principalele calități pe care trebuie să le dezvolte un student pentru a reuși în viață?
  Succesul personal este în mare parte determinat de capacitatea de a face față provocărilor sociale. Trăim într-o perioadă a marilor transformări, numită de cercetători ”epoca cunoașterii”. În fiecare zi ne confruntăm cu necesitatea de a demonstra creativitatea și inovația. Cele din urmă sunt  posibile doar în condițiile unei inteligențe flexibile, a unui spirit non-conformist și a gândirii multilaterale. De aceea, anii de studenție trebuie să contribuie la o dezvoltare cât mai amplă și multilaterală a personalității dvs., iar formarea profesională să fie completată de o formare transversală, cu accent pe abilitățile sociale – de comunicare, de cunoaștere de sine și de alții, de persuasiune, de selectare a celor mai potrivite strategii de rezolvare a situațiilor dificile din viața personală și din contextul comunitar și altele. 

 3.         Relatați despre o amintire memorabilă din timpul studiilor la ULIM.
  Am mai multe amintiri de acest fel. În mare parte ele sunt legate de experiențele de succes – rezultatele în timpul sesiunilor, bucuriile de a face față sarcinilor practice în cadrul stagiilor profesionale. Nu sunt de uitat prieteniile pe care le-am legat în anii de studenție, modalitățile în care ne organizam timpul liber. De fapt, cei trei ani de studii în întregime s-au contopit într-o amintire memorabilă.

 4.          A-ți recomanda viitorilor studenți să-și facă studiile la ULIM la aceeași specialitate pe care ați absolvit-o?
  Eu am fost încântată de studiile de licență ULIM, motiv pentru care am ales aceeași instituție pentru ciclul de master, pe care îl absolvesc în acest an. Viitorilor studenți le recomand cu încredere să își facă studiile la Facultatea Științe Sociale și ale Educației de la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, specialitatea psihologie (dar și alte domenii de la această facultate) fiind domenii profesionale solicitate în prezent și cu perspective în viitor. Aşa cum ne place să spunem: Viitorul îl creăm împreună!!!

28.11.2018