Organizația IREX Europe și Radio Europa Liberă, în sprijinul formării viitorilor jurnaliști

Viorica Tcaci, studentă anul III la Facultatea Științe Sociale și ale Educației, a urmat stagiul de practică, la Radio Europa Liberă. A fost o experiență de succes pentru viitoarea jurnalistă. Tânăra a aplicat în ianuarie anul trecut pentru o bursă la proiectul IREX Europe și a câștigat-o pentru un stagiu de practică, timp de două luni, în redacția Radio Europa Liberă. Studenta ULIM a realizat o serie de materiale audio și video, care au fost difuzate în emisie directă și publicate pe site-ul acestei instituții media.

Consolidarea presei independente și a educației mediatice în RM

În baza respectivelor producții jurnalistice, sprijiniți de lectorul Ludmila Lazăr, studenții ULIM au organizat o întâlnire cu dna Daniela Galai, coordonatoarea programului IREX Europe Consolidarea presei independente și a educației mediatice în Moldova, jurnalista Liliana Barbarosie de la Radio Europa Libera și cu reprezentantele Misiunii Sociale "Diaconia”, dnele Ana Ceban si Doina Gogu.

Discuțiile s-au axat pe marginea producțiilor media ale studentei Viorica Tcaci, în contextul reflectării în presă a situatiei oamenilor în etate din R. Moldova si campaniilor sociale de sprijinire a persoanelor aflate în impas.
Studentii au fost informați minuțios despre Programul Consolidarea presei independente și a educației mediatice în Moldova, ce oferă șanse reale pentru studenți și jurnaliști începători de a-și petrece stagii remunerate în instituții mediatice cunoscute și chiar de-a activa ulterior ca profesioniști.

Stagiara Viorica Tcaci a povestit despre prima sa experiență profesională  la Radio Europa Libera, iar dna Liliana Barbăroșie a subliniat buna pregătire a studentei ULIM, pe care a instruit-o la modul practic.

Reprezentantele Misiunii Diaconia au prezentat campaniile sociale pe care le derulează și au indemnat studenții să se implice în acțiunile de voluntariat ale acestei organizații.

Pentru alte detalii referitoare la implicarea studenților în stagii de practică remunerate, accesați lincul: http://www.ulim.md/news/ulim/stagii-profesionale-pentru-studen%C8%9Bii-jurnali%C8%99ti.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


05.12.2017