Modernizarea procesului educațional, la ULIM, se datorează și profesorilor Facultății Biomedicină și Ecologie


Workshop cu participare internațională


La ora aceasta, este în plină desfășurare workshop-ul cu participare internațională, cu tema Stoparea rezistenței anti-microbiene, organizat de Facultatea Biomedicină și Ecologie și dedicat realizărilor ULIM, în cei 25 de ani de la fondare. Dr. hab. prof. univ. Grigore Junghietu, șeful Catedrei Tehnologia și analiza produselor cosmetice și medicinale, a felicitat întreg corpul didactic al ULIM, cu ocazia unui sfert de secol de succese în activitate, în prima universitate privată din R. Moldova. Acestea se datorează și contribuției profesorilor din cadrul Facultății Biomedicină și Ecologie în modernizarea procesului educațional, a subliniat dl. Grigore Junghietu.

Profesori universitari și cercetători din R. Moldova, România, China și Germania dezbat o serie de subiecte de maximă actualitate pentru societate. Studiul consumului de antibiotice de către populație, aspecte de integrare în industria farmaceutică europeană, utilizarea antibioticelor și problema rezistenței la acestea, industria farmaceutică europeană, tehnologiile de purificare a apelor reziduale și formelor rezistente de tuberculoză - sunt chestiuni de prim-plan ale workshop-ului.

În pas cu dezvoltarea farmacologiei moderne

”Organizarea unor asemenea training-uri pentru cadrele didactice este o necesitate permanentă, deoarece farmaceutica se dezvoltă vertiginos. Sortimentul de medicamente se înnoiește într-un timp tot mai alert, fie din cauza unor agenți patogenici rezistenți la preparatele deja existente, fie din cauza elaborării unor produse mai eficace, accesibile, dar și a unor tehnologii performante.

Cercetările empirice de altă dată în producerea medicamentelor au cedat în fața unor moderne, bazate pe concepțiile biologiei moleculare, pe analiza computerizată a structurii moleculare, pe nanotehnologii și multe alte inovații de ultimă oră”, explică dl. Grigore Junghietu.

Pentru mai multe detalii despre acest workshop, organizat pe 16 și 18 octombrie, accesați programul: Workshop Stoparea rezistenței anti-microbiene.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


09.11.2017