Turneul Republican la Șah pentru Cupa academicianului Andrei Galben

Turneul Republican la Șah pentru Cupa academicianului Andrei Galben s-a desfășurat, recent, la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” din Sângerei. Competiția a reunit copii de la grădiniță, elevi și studenți. Dl Viorel Onceanu, specialist în cadrul Serviciului tineret și sport al Consiliului Raional Sângerei, a inaugurat competiția. Jucătorii au avut șansa să cunoască șahiști renumiți din R. Moldova, care i-au încurajat și le-au oferit lecții de maeștri. Evenimentul a beneficiat de participarea dlui Andrei Galben, rectorul ULIM, care a acordat câștigătorilor diplome și premii bănești. Deținătorul Cupei academicianului Andrei Galben la șah a devenit Augustin Munteanu, în vârstă de 11 ani.

Rectorul Andrei Galben a rostit un cuvânt de salut tinerilor șahiști, îndemnându-i să fie cât mai activi în practicarea sportului, care le călește voința la studii, pentru a deveni concurenți redutabili în toate domeniile vieții în țară și străinătate: VIDEO amator.  

Eveniment de bun augur și pentru cei mici, și pentru cei mari

Dl Mihail Bîrsan, vicepreședintele raionului Sângerei, și-a exprimat încântarea de a organiza Turneul Republican la Șah pentru Cupa academicianului Andrei Galben anume în vecinătatea localității de baștină a rectorului ULIM. Este un eveniment sportiv de bun augur, ce dezvoltă logica și influențează rezultatele școlare ale elevilor. Printre invitații de onoare ai competiției a fost și medicul neurolog Ion Moldovanu.

La categoria celor mai mici jucători s-au evidențiat Daniel Borș, Melisa Chițan, Mădălina Cucoș, Lavinia Smîntînă, Darius  Dorojneac. Iată toți câștigătorii Turneului Republican la Șah pentru Cupa academicianului Andrei Galben, pe categorii de vârstă:

 La vârsta de 9 ani:       Locul I – Mihaela Chițan

                                       Locul II – Gheorghe Oleinic

                                       Locul III – Bogdan Ursu

La vârsta de 11 ani:        Locul I – Augustin Munteanu

                                       Locul II – Iuliana Chițan

                                       Locul III – Constantin Pleșca

La vârsta de 13 ani:       Locul I – Andrei Lencăuțan

                                       Locul II – Melania Robu                                      

                                       Locul III – Mihail Pelevaniuc

La categoria seniori:    Locul I – Ion Oleinic

                                       Locul II – Ion Șveț

                                       Locul III – Mihai Pleșca

Competiția s-a desfășurat conform sistemului determinat de Colegiul de arbitri, în dependență de numărul de participanți, iar învingătorii au fost desemnați după punctele acumulate a fiecărui participant.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


01.12.2017