Joi, 20 februarie curent, Departamentul Informațional Biblioteconomic (DIB) a inaugurat cea de-a XII-a ediție a Salonului „Scientia”, unde a avut loc prezentarea noilor publicaţii ale cadrelor didactico-ştiinţifice din cadrul facultăților ULIM.
În debutul evenimentului, Irina Botnaru, director DIB, a transmis urări de felicitare comunității științifice, pentru contribuția adusă la formarea și difuzarea valorilor culturale și științifice la nivel național și internațional: „Cercetarea științifică este o componentă esențială și distinctă a activității cadrelor didactico-științifice. Activitatea de cercetare științifică are o relevanță egală cu cea didactică. Aceasta reprezintă unul din criteriile obligatorii și primordiale de apreciere a valorii profesionale a cadrelor didactico-științifice din comunitatea universitar-academică”, a enunțat Irina Botnaru.
În alocuțiunea inaugurală, prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale a adus aprecieri efortului intelectual depus de cercetători, reliefând că activitatea științifică este ancorată temeinic la ULIM, înregistrând o dinamică ascendentă și fiind obținute rezultate notabile.
În cadrul evenimentului au luat cuvânt și reprezentanții facultăților: conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca, decana Facultății de Litere; lect. univ. Nelly Balode; conf. univ. dr. Valeriu Baeșu, decanul Facultății Științe Economice; conf. univ. Rodia Taburța, șef Catedra Design; conf. univ. dr. Alexandru Bohanțov și prof. univ. dr. hab. Ion Manoli, șef Catedra Filologie Romanică „Petru Roșca”, realizând o trecere în revistă a reperelor epistemice ale publicațiilor.
În semn de recunoștință și de apreciere a contribuției remarcabile, au fost oferite Diplome de Excelență, după cum urmează:
- Facultatea de Litere – cea mai prodigioasă facultate ca volum publicații (305, 3 coli de autor);
- Facultatea Științe Economice – cea mai prodigioasă facultate ca număr de publicații;
- Facultatea Științe Sociale și ale Educației – cel mai activ donator instituțional (35 publicații prezente în colecțiile DIB);
- Cel mai activ profesor donator – prof. univ. dr. hab. Ion Manoli.
Tot astăzi, în contextul evenimentului, DIB a intrat în posesia unor volume în miniatură, donate de către prof. univ. dr. hab. Ion Manoli.
Ediția a XII-a a Salonului „Scientia” va fi desfășurată până la 17 aprilie curent, perioadă în care cercetătorii științifici sunt invitați să lanseze propriile publicații, să organizeze prelegeri publice și ateliere profesionale pentru cercetătorii și redactorii revistelor științifice.
Serviciul de Presă, ULIM