Skip to main content
Noutăți

Lansarea expoziției de cămăși tradiționale

𝑷𝒐𝒓𝒕𝒖𝒍 𝒑𝒐𝒑𝒖𝒍𝒂𝒓 – 𝒐 𝒗𝒂𝒍𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒂𝒕𝒓𝒊𝒎𝒐𝒏𝒊𝒂𝒍𝒂̆.
La Departamentul Informaţional Biblioteconomic ULIM, data de 13 aprilie a marcat lansarea minunatei expoziții de cămăși tradiționale realizate de 𝗗𝗻𝗮 𝗧𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗶̂𝘇𝗴𝘂, lect. univ., drd, Facultatea Informatică, Inginerie și Design la ULIM, membră “Șezătoarea Basarabia”.
Lucrările în stil folcloric prin prezentarea detaliată făcută de 𝗗𝗻𝗮 𝗧𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗶̂𝘇𝗴𝘂, ne-a oferit posibilitatea să cunoaștem formele laconice a acestora și aspectele estetice ce merită a fi cunoscute, cercetate și valorificate. În timpul lansării, am reușit să descoperim detalii impresionante a cămășii cu o vechime de aproape 100 de ani, fiind semința ce a plantat dragostea față de portul popular transmis din generații în generații devenind astăzi, o valoroasă comoară a familiei.
DIB a înmânat 𝗗𝗻𝗲𝗶 𝗧𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗶̂𝘇𝗴𝘂, diplomă de excelență pentru cel mai activ profesor în cadrul Salonului “SCIENTIA”.
Stimată Doamna 𝗗𝗻𝗮 𝗧𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗶̂𝘇𝗴𝘂, am avut deosebita plăcere de a Vă cunoaște frumoasa experiență în croiala vestimentației populare, cu acest prilej, Vă transmitem felicitări și admirație pentru realizarea acestor deosebite lucrări și Vă dorim mult succes, creativitate și inspirație spre noile scopuri propuse.
Lansarea a avut loc în cadrul 𝗦𝗮𝗹𝗼𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 “𝗦𝗖𝗜𝗘𝗡𝗧𝗜𝗔”, ediția 2022, și va putea fi admirată la DIB (Sala Polivalentă de Lectură Nr 2 (et 6, bl 1)), până în data de 20 aprilie curent.

Leave a Reply