Skip to main content
EvenimenteNoutăți

Semnarea acordului de colaborare între ULIM și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei

În data de 23 iunie 2022, Rectorul ULIM, Ilian Galben, dr.conf.univ, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Sándor Szabó, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei.Scopul întrevederii a constat în semnarea acordului de colaborare între Universitatea Liberă Internațională din Moldova, în persoana dlui Rector, Ilian Galben, pe de o parte și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, în persoana dlui Márton Schőberl, Secretar adjunct de stat, pe de altă parte.

Evenimentul oficial de semnare a acordului din partea ULIM, s-a produs la sediul Ambasadei Ungariei la Chișinău în prezența Excelenței Sale Sándor Szabó.

Părțile semnatare au exprimat dorința comună a instituțiilor de a eficientiza şi consolida colaborarea bilaterală în domeniul  academic, educațional și cultural.

Conținutul Acordului prevede acțiuni concrete focalizate pe derularea lectoratului de limbă maghiară. Limba și cultura maghiară urmează a fi predată gratuit în  ULIM de un lector nativ, începând cu anul următor de studii.

Părțile vor evalua anual rezultatele activităților desfășurate şi impactul lor în baza Acordului semnat şi vor propune acțiuni de optimizare a colaborărilor ulterioare.

În contextul întrevederii, Rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova a exprimat gratitudine Ambasadei Ungariei pentru sprijinul acordat în vederea facilitării stabilirii acestui parteneriat și cooperarea eficientă cu ULIM de-a lungul anilor.

Amintim, în cadrul ULIM există ”Aula Ungariei”, inaugurată la 2 februarie 2010,  cu suportul Ambasadei Ungariei la Chișinău.

Cei interesați de studierea limbii maghiare se pot adresa pentru mai multe detalii la Centrul Cooperare Internațională din cadrul ULIM ( tel: 022205921 sau email: cci@ulim.md)

Leave a Reply