noutăți

Mesajul de felicitare al RECTORULUI ULIM

By 1 septembrie 2022 septembrie 2nd, 2022 No Comments

1 septembrie este o dată simbolică în instituțiile de învățământ din Republica Moldova, care se asociază tradițional cu începutul unui nou an de studii, cu completarea așezămintelor cu o nouă echipă de tineri studioși care au ales instituțiile pe care le consideră de prestigiu.

Corpul managerial și profesoral al Universității Libere Internaționale din Moldova și al Colegiului ULIM felicită tinerii care deschid o nouă filă a parcursului și devenirii lor profesionale și intelectuale, care sunt în căutarea răspunsurilor, a noilor colegi și mentori. Privilegiul înscrierii într-o familie cu tradiție este o alegere fundamentală. Cheia succesului tinerilor sunt curiozitatea, tenacitatea și perseverența. Iar garanția succesului se bazează pe calitatea studiilor, selectarea colectivului profesoral, profesionalizarea traseelor și acreditările profilurilor. Vă dorim ca traseul Dumneavoastră la ULIM să fie unul de succes, cu deschideri de orizonturi noi de perspectivă.

În această perioadă, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, care în acest an va împlini trei decade de la fondarea sa, trece prin procesul unor transformări profunde care au schimbat societatea la începutul acestui mileniu: accelerarea exponențială a cunoașterii, democratizarea învățământului, emergența noilor tehnologii de informare și de comunicare, integrarea cu piața muncii ș.a. Universitățile contribuie fundamental la statuarea acestor mutații, fiind un agent fundamental al schimbării și pregătind generațiile viitoare pentru soluționarea problemelor cruciale ale lumii contemporane și provocările timpului.

Ușile largi ale ULIM-ului se redeschid astăzi spre lumea intelectuală, spre noile realizări ale profesorilor și ale tinerilor studioși, spre cunoștințele care transformă și schimbă lumea de azi în cea de mâine. Un an spornic cu orizont senin dorim întregii familii unite ULIM!

Ilian GALBEN, conf. univ. dr.

Rector ULIM

Leave a Reply