Skip to main content
Noutăți

Evenimentul aniversar 35 ani de Erasmus+

 În contextul Anului European al Tineretului, Oficiul Național Erasmus+ organizează evenimentul aniversar 35 ani de Erasmus+, împreună cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și Ministerul Educației și Cercetării.
Acesta va avea loc pe 12 octombrie 2022 și va fi alcătuit din două părți:
15:00 – 18:00 – Clasa Viitorului (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” – str. Ion Creangă, 1) – dedicată experiențelor inspiraționale ale beneficiarilor Programului Erasmus+ și Expoziției proiectelor și ofertelor de mobilități Erasmus+
19:00 – 20:00 – Sala cu Orgă (bd. Ștefan cel Mare 81) – concert de muzică clasică în interpretarea studenților Erasmus+ de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice
Vă rugăm să vă înregistrați în prealabil la eveniment până pe 7 octombrie accesând link-ul: https://forms.gle/SPBMZ89tZgWce7yw8.
Evenimentul 35 ani de Erasmus+ va reuni beneficiarii Programului Erasmus+ din Republica Moldova: studenți, tineri, cadre academice, dar și reprezentanți ai ambasadelor statelor UE, ai ministerelor și ai ONG-urilor din sfera educației și tineretului. Astfel, aniversarea va fi o platformă de promovare a vocii tinerilor și de networking pentru toți cei interesați de oportunitățile Programului Erasmus+ în Moldova.
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport. În cei 35 de ani de la fondare, programul a susținut cele mai ambițioase și de succes proiecte, care au la temelie spiritul liber al Uniunii Europene. În prezent, prioritățile programului țin de domenii precum incluziunea socială, tranziția verde și digitală, promovarea participării tinerilor în viața democratică. Grație suportului Programului Erasmus+ în Republica Moldova au fost implementate deja 83 proiecte Tempus, peste 6000 de mobilități academice și peste 8000 de mobilități pentru tineri, 21 proiecte de consolidare a capacităților în învățământul superior și 27 proiecte Jean Monnet.
Agenda finală a evenimentului urmează a fi postată curînd.
Pentru mai multe detalii accesați: http://erasmusplus.md/

Leave a Reply