Skip to main content
Facultatea Științe Sociale și ale Educației

Conferință de Psihoterapie Psihanalitică de Familie – Bilingvia

În premieră, în Republica Moldova va avea loc un eveniment internațional – congres dedicat psihoterapiei de cuplu și de familie, destinat psihoterapeuților, psihologilor, psihopedagogilor, asistenților sociali și psihiatrilor, precum și celor interesați de aceste subiecte sau domenii. Acest eveniment este organizat de Asociația Internațională de Psihanaliză a Legăturilor de Cuplu și Familie din Franța (Association Internationale de Psychanalyse de Couple et de Famille – AIPCF) în împreună cu Asociația Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie (EPR) la Chișinău în perioada 12-14 aprilie.

Invitata specială a acestei ediții este Rosa Jaitin, președinta Asociației Internaționale de Psihanaliză de Cuplu și de Familie (Franța). Subiectele discutate de Rosa Jaitin vor fi pe tematica traumei transgeneraționale și al transmiterilor familiale, teme „vii” pentru spațiul Republicii Moldova, în contextul războaielor, foametei și deportărilor care au atins cea mai mare parte a populației de aici.

Din partea Asociației Române vor fi prezenți 4 membri: Anca Ganciu, Claudiu Ganciu, Cristina Călărășanu și Alina Iliescu care vor ține discursuri cu privire la psihoterapia de familie și de cuplu în România, care de asemenea vor iniția discuții cu privire la rezultatul întâlnirii dintre două culturi.

În cadrul evenimentului vor participa via Skype două terapeute din Rusia – Lana Hiers și Olga Papsueva, care vor discuta despre separare și dispozitivul multi-familial în țara lor.

Pe lângă prezentările teoretice din cadrul conferinței, vor fi organizate ateliere destinate întrebărilor, clarificărilor, discuțiilor, cazurilor, etc.

Pentru a vedea programul provizoriu și pentru a completa formularul de înscriere accesați site-ul www.aipcf.net/congres-de-chisinau/. Taxa de înscriere pentru participanții din Moldova este de 50€ pentru toate cele 3 zile și se poate achita prin transfer în România sau Moldova sau cash în Chișinău.

La sfârșitul conferinței vor fi eliberate diplome avizate și recunoscute de Federația Europeană de Psihoterapie Psihanalitică (#EFPP) și de Asociația Internațională de Psihanaliză de Cuplu și Familie (#AIPCF).

Petru mai multe detalii, puteți scrie pe pagină facebook a asociației menționate sau la numărul de telefon 068123410.

Leave a Reply