Skip to main content
Facultatea Științe Sociale și ale Educației

Seminar tematic: Managementul eficient al timpului și auto-organizare

Organizator: Svetlana Haraz, Sef Catedra Sociologie si Asistență Socială și studenții an. III, ciclul Licenta, Specialitatea Asistenta Sociala (Gr 33 AS), Formator: Business Trainer, Valentina Racu, P Parteneri în organizare: School of Business Communications.

Ieri, 11 noiembrie 2015, în cadrul Facultății Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială a avut loc un seminar cu tematica ”Managementul eficient al timpului și auto-organizarea„. În cadrul acestuia au participat studenții anul I, II și III.

Svetlana Haraz, șef Catedră Sociologie și Asistență Socială a adus cîteva detalii despre seminar și formatorul invitat, Valentina Racu:

” Seminarul a fost organizat in contextul activitatilor  planificate de FPSEAS in vederea marcarii Zilei Naționale a Tineretului și Zilei Internaționale a Studentului 2015.

– Scopul activitatii: dezvoltarea abilitatilor de identificare a erorlor in folosirea timpului, a tehnicilor de eficientizare a timpului si reducere a stresului.

Seminarul a oferi studentilor oprortunitatea de a cunoaste tehnici de folosire rationala a timpului, de autodisciplina, prioritizare a sarcinilor si planificare zilnica a activitatilor.

– Mesajul transmis (Valentina Racu):

Timpul în sine nu poate fi gestionat. Putem gestiona doar propriiile acțiuni. În acest context este important să înțelegem că tehnicile și metodele de time management nu vor lucra atîta timp cît nu ne putem autoorganiza. Problema gestionării timpului apare în două situații: prima situație e atunci cînd sîntem plini de energie dar nu reușim să realizam sarcinile, într-o anumită perioada de timp, și a doua situație e atunci cînd avem suficient timp pentru realizarea sarcinilor, dar nu mai avem energie mintală – mintea nu mai lucrează. La seminar ne-am focusat pe cauzele epuizării energiei mintale și cum o putem utiliza eficient pentru sarcinile de zi cu zi.

Sper că participanții au conștientizat că metode universale de gestionare a timpului pur și simplu nu există, iar pentru a fi eficienți, în primul și în primul rînd este nevoie de autoorganizare.

Despre Valentina Racu

Business trainer, formator certificat în conformitate cu standardul european (Trainer Europass Certificate). A activat în calitate de trainer intern şi ca formator extern în companii de nivel naţional şi multinațional. Experienţa de formator constituie cca 10 ani”.