Skip to main content
Manifestări științifice

Seara filmului maghiar la ULIM

Joi, 25 aprilie, la ULIM a avut loc prezentarea filmului maghiar „Vespa”, eveniment organizat de către Ambasada Ungariei la Chişinău în colaborare cu Centrul pentru Cooperare Internaţională ULIM iar în calitate de partener a fost SA Petrom.

Evenimentul a avut loc în incinta Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Aula Magnifica şi a întrunit circa 100 de persoane, atât studenţi şi profesori de la ULIM cât şi liceeni, împreună cu profesorii lor de la şcolile din capitală.

Seara Filmului maghiar a demarat cu discursul introductiv al oaspeţilor oficiali: D-lui Attila KOVACS, Secretar 1 al Ambasadei Ungariei în Republica Moldova, Domnul Vitalie BUDECI, Director al Centrului pentru Cooperare Internaţională, ULIM şi Domnul Nicolae RADIŢĂ, Preşedintele Centrului Naţional al Romilor.

În cadrul evenimentului, au participat de asemenea Domnul Ion DUMINICA, reprezentantul Asociaţiei Obşteşti „POROJAN” şi reprezentanţi ai Ambasadei Ungariei la Chişinău. Cu acest prilej, Dl. KOVACS a menţionat că filmul „Vespa” este câștigător al multiplelor premii internaţionale şi naţionale, printre care Marele Premiu al Juriului la Săptămâna Filmului Maghiar în 2010, şi că acesta reprezintă unul dintre cele mai căutate filme maghiare la festivalurile de film din întreagă lumea. Totodată Dl. KOVACS şi-a exprimat recunoştinţa faţă de organizatorii evenimentului şi partenerii acestuia.

Leave a Reply