Skip to main content
Manifestări științifice

Activitate culturală „Caligrafia chineză”

La data de 19 decembrie 2013, orele 17.00,Institutul Confucius din cadrul ULIM a organizat activitatea „Caligrafia chineză” dedicată culturii chineze, la care au participat toți lectorii și studenții Institutului Confucius.

La începutul activității, lectorul Institutului Confucius din cadrul ULIM, Sun Futing a prezentat originea, procesul de dezvoltare, semnificația culturală și valoarea istorică a caligrafiei chineze. Ulterior, lectorul voluntar a demonstrat studenților cum se utilizează pensula/penița și cum se scriu unele din caracterele de bază chinezești. Toți studenții s-au aratat deosebit de interesați în cultura chineză ascultînd cu multă atenție și uneori aplaudînd pentru a-și exprima entuziasmul. Pe parcursul activității, fiecare student a avut ocazia să utilizeze penița corespunzător fiind ghidați de participanții nativi. De asemenea, participanții au avut posibilitatea să pătrundă în esența caligrafiei chinezești tradiționale, descoperind că scrierea chinezesacă nu este doar o modalitate de a transpune caracterele chinezesti, ci si o arta unică, ce a fost o parte din cultura chinezească antică.

Activitatea culturală organizată de Institutul Confucius din cadrul ULIM are drept scop promovarea culturii caligrafiei tradiționale chineze și consolidarea relațiilor de prietenie dintre cele două țări, Moldova și China. Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă caldă pe o notă veselă, ulterior, urmînd sesiunea foto alături de directoarea Institutului Confucius din partea Chinei, Ma Linjuan.

Leave a Reply