Skip to main content
Manifestări științifice

Activitatea cultură despre Măştile Tradiţionale din Cultura Chineză a fost organizată de Institutul Confucius din cadrul ULIM

Pe data de 25 Martie 2014, în Sala de Lectură nr. 3, Institutul Confucius a organizat activitatea culturală despre Esenţa Măştilor Tradiţionale în Opera Peking. La activitate au participat studenţii care studiază limba chineză, studenţii din China care studiază în Moldova şi toţi doritorii de a înţelege cultura chineză.

Activitatea a început cu cuvîntul de deschidere a Directorului Institutului Confucius Dna Ma Linjuan care a salutat studenţii prezenţi şi i-a mulţumit pentru participarea activă, după care profesorii au făcut o prezentare scurtă despre Măştile Tradiţionale din Cultura Chineză.

Lectorul voluntar Zhou Wenzhu a prezentat studenţilor informaţii relevante cu privire la Măştile Tradiţionale din Opera Peking. Zhou Wenzhu a relatat participanţilor prin intermediul clipurilor video şi imaginilor conotaţia Măştilor din Opera Peking, dezvoltarea şi originea Operei Peking, culorile principale ale make-up-lui facial din Opera Peking, de asemenea, a prezentat culorile care se folosesc în această artă şi a explicat semnificaţia culorii în raport cu caracterul personajului.

Spre final studenţii au avut posibilitatea de a-şi alege o culoare şi o mască îndrăgită şi au început să-şi extindă bogata imaginaţiei şi să-şi demonstreze abilităţile pictoreşti pe o mască goală pregătită de Institutul Confucius. În timp ce studenții erau în procesul său de creaţie, lectorii şi toţi lectorii voluntari foarte activ răspundeau la întrebări şi ofereau ajutorul necesar în alegerea culorii potrivite. Toţi participanţii au lucrat foarte serios pentru a-şi crea propria mască. Spre sfîrşitul activităţii organizatorii au ales 5 măşti dintre cele mai reuşite şi Directorul Institutului Confucius Dna Ma Linjuan a oferit premii cîştigătorilor..

Posturile Radio Moldova 1 şi Jurnal TV au vizitat evenimentul şi au făcut un reportaj despre activitatea culturală a Institutului Confucius.

http://sfm.md/2014/esenta-mastilor-traditionale-cultura-chineza/

http://www.jurnaltv.md/ro/news/2014/3/28/masti-si-culori-in-cultura-chineza-10013222/

Leave a Reply