Skip to main content
Manifestări științifice

“Carnegie Research Fellowship Program”- Program de burse pentru profesorii de la ULIM

Luni, 18 martie, 2013, Centrul pentru Cooperare Internaţională în colaborare cu Consiliul American pentru Educaţie Internaţională a organizat un seminar de informare cu privire la oportunitatea şi modalitatea de aplicare la Programul de burse de cercetare “Carnegie Research Fellowship”.

Programul a fost prezentat de către dl. Alexey KHARLAMOV, Coordonator de program al Consiliului American pentru Învăţământ Internaţional (ACTR / ACCELS).

Acest program oferă posibilitatea profesorilor de a petrece un semestru academic (patru luni) în SUA în vederea desfăşurării unui stagiu individual de cercetare, fără obţinerea gradului ştiinţific în instituţiile americane de învăţământ superior şi de cercetări ştiinţifice. Programul se va petrece în bază de concurs, fiind finanţat în întregime de Corporaţia Carnegie din New York, SUA. Acesta oferă oportunităţi egale tuturor solicitanţilor fără discriminare rasială, culoare, sex, religie, origine naţională sau etnică, handicapuri sau disabilităţi. 

În cadrul seminarului, Dl. Alexey KHARLAMOV  a menţionat că cheltuielile programului sunt acoperite în întregime de acest proiect. La solicitare sunt disponibile resurse adiţionale pentru dezvoltarea profesională a participanţilor prin procurarea cărţilor, echipamentului şi a altor unelte de cercetare, de asemenea şi prin susţinerea deplasărilor la conferinţe ştiinţifice internaţionale şi achitarea taxelor de membru a formaţiunilor profesionale în SUA. În aceeaşi ordine de idei au fost menţionate criteriile de eligibilitate, deasemenea şi numărul de burse care vor fi oferite în baza resurselor disponibile ale Corporaţiei Carnegie din New York.

În cadrul seminarului a fost prezentă, Dna Larisa PATLIS, lector la Facultatea de Istorie şi Relaţii Internaţionale, participantă la programul  “Carnegie Research Fellowship Program”. Dna PATLIS a menţionat că în urma acestui program a acumulat o experienţă frumoasă, a primit un feedback util care s-a finalizat cu succes.

Evenimentul, a avut loc în Sala Mică a Senatului, auditoriul 212, etajul  2 şi s-a desfăşurat în limba engleză.

Application Form 

Descrierea Programului 

Program Description

Leave a Reply