Skip to main content
Manifestări științifice

Co-organizatorul evenimentului a fost Institutul de Cercetări Filologice şi Interculturale din cadrul Facultăţii de Litere ULIM. Scopul conferinţei a fost de a pune în contact cercetători din diverse spaţii geografice interesaţi de studiul limbii şi a limbajului uman

Marţi, 26 februarie, 2012, ora 09:00, la ULIM s-a aflat în vizită delegaţia de la Universitatea St. John’s din New York, Statele Unite ale Americii.

Delegaţia Universităţii St. John’s a fost compusă din 2 profesori – domnul Christopher J. BORGEN, Decan asociat pentru Studii Internaţionale al şcolii de drept din cadrul universităţii, profesor de drept internaţional, domnul Mark A. MEYER, consul onorific al Republicii Moldova în statul New York, profesor de drept, avocat renumit şi 12 studenţi ai Facultăţii de Drept. La masa rotundă au fost prezenţi dna. Viorelia MOLDOVAN-BĂTRÂNAC, Vice-rector pentru Studii, dna. Ludmila COADĂ, Vice-rector pentru ştiinţă, Decan al Facultăţii de Istorie şi Relaţii Internaţionale, dl. Vitalie BUDECI, Director Centrul pentru Cooperare Internaţională, şi desigur studenţi ai Facultăţii de Drept şi Facultăţii de Istorie şi Relaţii Internaţionale. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, Dna Ludmila PAVLOV, şef Direcţia  Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană şi Dna Doina USACI, consultant Direcţia Învăţământ Superior,

În cadrul acestei întrevederi a fost abordată o gamă largă de subiecte, cu privire la posibilitatea obţinerii unei burse de studii la Universitatea St. John’s cât şi cerinţele de admitere la ULIM. Nu în ultimul rând au fost puse în discuţie activităţile ulterioare a studentului după absolvirea universităţii. S-a menţionat faptul că, Facultatea Drept a Universităţii St. John’s, oferă studenţilor oportunitatea de a obţine experienţă practică în domeniul vizat, şi anume în cadrul Clinicilor Juridice. Acestea reprezintă centre profesionale studenţeşti, monitorizate atât de către profesorii facultăţii dar şi de avocaţi licenţiaţi din afara Universităţii. În cadrul acestora, studenţii oferă consiliere juridică gratis, persoanelor defavorizate.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de Lectură Nr. 3, ULIM şi a fost organizat de către Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii şi Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în colaborarea cu Centrul pentru Cooperare Internaţională, Facultatea de Drept şi Facultatea de Istorie şi Relaţii Internaţionale ULIM.

Leave a Reply