Skip to main content
Manifestări științifice

Expert EUBAM în faţa studenţilor de la ULIM

Joi, 14 februarie 2013, între orele 11:00-12:30, studenţii Universităţii Libere Internaţionale din Moldova au participat la seminarul „Serviciul vamal în secolul XXI”, prezentat de către Dl Andrei VIDENOV, expert EUBAM în domeniul auditului şi post vămuire.

În discuţie au fost abordate subiecte privind necesitatea existenţei serviciului vamal, originea şi perioada formării, procesul apariţiei şi ulterior a evoluării acestuia. Expertul a prezentat, spre curiozitatea celor prezenţi, cele mai noi tehnologii de asigurare a securităţii frontierei implementate deja în unele ţări. Tot odată,  dl. VIDENOV a menţionat că serviciul vamal este într-un proces continuu de modernizare.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM)  în colaborare cu Centrul pentru Cooperare Internaţională ULIM, şi a fost moderat de către Dna. Larisa PATLIS, Lector din cadrul Facultăţii de Istorie şi Relaţie Internaţională ULIM.

Evenimentul a avut loc în auditoriul 344,  iar în total la eveniment au participat aproximativ 20 de persoane, studenţi ai Facultăţilor Drept şi Istorie şi Relaţii Internaţionale ULIM.

Leave a Reply