Skip to main content
Manifestări științifice

Lucrările celei de a 26-a Adunări a Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei

La data de 20 noiembrie, la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, în Aula Magnifica, au continuat lucrările celei de a 26-a Adunări a Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei. Parlamentarii au fost salutaţi de către rectorul ULIM, Dl. Andrei Galben.

Cele două prezentări ale acestei dimineţi au fost consacrate dreptului internaţional ca sistem de democratizare şi europenizare a Republicii Moldova – prezentare făcută de către Dl. Vitalie Gamurari, profesor de drept internaţional, şi inserării profesionale a absolvenţilor francofoni prin intermediul proiectelor AUF – prezentare făcută de către Dl. Roman Kwiatkowskii, Responsabilul Antenei AUF la Chişinău. În cadrul dezbaterilor care au urmat după prezentări, participanţii la reuniune s-au interesat de sistemul de formare profesională tehnică, de rata de angajare a tinerilor absolvenţi şi mecanismul de evaluare al acestui proces, de paleta schimburilor academice care depăşesc cadrul francofoniei, de problemele legate de crimele de război în regiunea separatistă a Transnistriei şi posibila reglementarea a lor conform normelor de drept internaţional, şi altele.

Parlamentarii, la finele lucrărilor, au făcut turul locației Antenei AUF, care începând cu septembrie 2013 este găzduită de către ULIM.

 

Discursul inaugural al dlui Andrei GALBEN, Rector ULIM 

Leave a Reply