Skip to main content
Manifestări științifice

Moderatorii emisiunii „Fabrika” s-au întâlnit cu studenţii şi profesorii de la ULIM

Peste 150 de studenţi şi profesori de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova au participat, astăzi, la o întâlnire cu moderatorii emisiunii „Fabrika”. Tradiţional, tinerii şi corpul didactic au abordat cu oaspeţii probleme de actualitate.

Rectorul universităţii, Andrei Galben, le-a mulţumit realizatorilor emisiunii pentru activitatea pe care o desfăşoară şi pentru disponibilitatea de a discuta cu studenţii. „Sincer sunt, cu prezenţa dumneavoastră, doamna Rita, domnul Cristian, postul de televiziune Publika s-a împrospătat, a întinerit, el este cu totul altfel apreciat de către societate”, a declarat Galben.

Unii studenţi au vrut să afle de ce Publika TV are buletine de ştiri şi în limba rusă: „Sunt emisiuni în limba rusă ceea ce este foarte deranjant”.

„Ruşii de aici s-au născut aici. Ei reprezintă populaţia Moldovei. Ne adresăm şi acelei părţi a publicului, care prezintă vorbitori de rusă”, a explicat analistul media Cristian Tabără.

„Prin unitate ar trebui să vă apăraţi limba, dar nu cu ură faţă de ruşi”, a spus realizatoarea emisiunii „Fabrika”, Rita Ursalovschi.

Prezenţa vedetelor Publika TV i-a emoţionat pe unii tineri, încât au şi uitat despre ce vroiau să întrebe. Şi de această dată, participanţii la întâlnire au rămas încântaţi de gestul moderatorilor emisiunii Fabrika:

„Foarte utilă şi foarte sinceră. E o posibilitate pentru noi, consumatorii de a înţelege mai bine ce se petrece dincolo de ecrane”.

„Este foarte bine să ţinem cont de aceste cunoştinţe şi abilităţi”.

„Mi-a plăcut că jurnaliştii au fost deschişi, au răspunsla întrebările provocatoare. A fost foarte util, le mulţumesc”.

La rândul lor, moderatorii emisiunii spun că ideea de a organiza astfel de întâlniri este pe deplin justificată. „Pe noi ne interesează foarte tare publicul. Fără parteneriatul cu publicul noi nu existăm”, a precizat Cristian Tabără.

„Am şi ieşit dincolo de ecrane, să mergem în faţa telespectatorilor şi să înţelegem ce îşi doresc ei din aceste emisiuni”, a afirmat Rita Ursalovschi.

Până acum, cei doi jurnalişti de la Publika TV au avut întâlniri similare cu studenţii şi profesorii de la Universitatea de Stat şi Universitatea de Studii Europene din Moldova.

Vezi AICI mai multe detalii despre eveniment

Leave a Reply