Skip to main content
Manifestări științifice

O studentă de la ULIM, premiată în topul celor”10 jurnaliști ai anului 2013”

Studenta de la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM),Cristina Bruma, care activează în calitate de reporter la ziarul Evenimentul zilei și Redactor-șef la postul de radio StudentFm, a fost premiată în cadrul Galei ”10 jurnaliști ai anului 2013”.

Cea de-a XIX-a ediție i-a desemnat pe cei mai buni jurnaliști din presa scrisă, radio, tv și online, drept recunoaștere a muncii depuse de aceștia în 2013. Astfel, reporterul Cristina Bruma, studentă  în anul III a facultății de jurnalism, a devenit cea mai tânără premiată din istoria galei „10 jurnaliști ai anului”.

În cadrul galei, cu acest trofeu au fost premiați și alți jurnaliști din presa scrisă:  Iurie Sănduţă de la săptămânalul de investigații „Ziarul de Gardă”, Mariana Raţă de la ziarul „Ziarul Naţional”, Marina Bzovaia de la ziarul „SP” din Bălţi și Anastasia Nani de la ziarul „Adevărul”.

De asemenea Sorina Obreja, de la postul de televiziune Pro tv a câștigat premiul la categoria „Televiziune”. Printre cei zece jurnaliști ai anului au fost Lilia Zaharia, reporter special în cadrul Asociației Presei Independente, Eugen Şolari de la „Kommersant.md” şi fotograful de la portalul „Unimedia”,Igor Vrabie .

În cadrul galei au fost oferite și patru premii speciale: Speranţa anului a ajuns la Tamara Grejdeanu de la Europa Liberă, premiul pentru promovarea libertății de exprimare a fost oferit redactorului ziarului „Человек и его права”, de la Tiraspol, Nicolai Buciaţchi. Iar premiul pentru dezbatere calitativă a ajuns la moderatorii emisiunii Politica de la „TV 7”, Natalia Morari şi analistul politic Igor Boţan, iar editorul portalului Moldova.org, Oxana Greadcenco, a obținut premiul pentru reflectarea tematicii transnistrene.

Laureații Galei „Zece jurnaliști ai anului” au fost desemnați în urma unui concurs de materiale jurnalistice, criteriile fiind profesionalismul, obiectivitatea, respectarea eticii jurnalistice şi devotamentul faţă de meserie.

Leave a Reply